NEST OF PLAGUES – Új dal és videoklip a budapesti bandától: Heredity

To Kill A God címmel áprilisban jelenik meg a metalcore/deathcore vonalas budapesti Nest Of Plagues második albuma, friss előzetesként pedig már itt is van a klippel kísért Heredity dal.

Az áprilisban megjelenő To Kill A God albumunk új előzetese, a Heredity azt a témát járja körül, hogy a különböző fizikai és mentális egészségügyi problémákat sokszor a genetikára lehet visszavezetni; kifejlődhetnek benned olyan gének miatt, amelyek a felmenőid által lettek beléd kódolva. A dal arról a teherről szól, amit emiatt egész életedben magaddal kell cipelned. Ez a te örökséged.

A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern billentyűs és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

A csapat első albuma 2018 elején látott napvilágot End Of The Comedy címmel, 2019 végén készült el az első klipjük (Memento For Her Deeds), 2020 végétől pedig sorra hozzák ki a klipes albumelőzetes dalokat. A Megalomania a No Total Films munkája volt, tavaly pedig három klipjük is érkezett, az Inferno (No Total Films), majd a Struggle és az Unimprint, amelyek Peter John Kiss segítségével születtek meg, akárcsak a a friss Heredity. A Nest Of Plagues új albuma várhatóan április 29-én jelenik meg.


www.facebook.com/nestofplaguesNEST OF PLAGUES – Heredity (a 2022-es album előzeteseként)
NEST OF PLAGUES – Unimprint (a 2022-es album előzeteseként)


A Struggle dalt és klipet a hazai undergroundnak dedikálta a csapat, a képanyagot a Lowland és a Fekete Zaj fesztiválokon forgatták. Beágyaztuk ugyan a videót, de egyes képek miatt csak a YT-nál tudod megnézni…NEST OF PLAGUES – Struggle (a 2022-es album előzeteseként)

Ivanics Dániel – ének, basszusgitár
Breier Máté – gitár
Kövecses Evelin – gitár
Fűr Balázs – dobok
NEST OF PLAGUES – Inferno (2021)www.instagram.com/nestofplagues

YouTube

SpotifyKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.