BLIND CHANNEL – Új dal és klip az Eurovíziós Dalfesztiválon feltűnt finnektől: Bad Idea

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál nem csupán az olasz Måneskint tette globálisan ismert bandává, hanem a Finnországot képviselő modern rock/metalos Blind Channel zenekart is. Őket gyorsan le is szerződtette a Century Media, az új albumuk pedig július 8-án jelenik majd meg Lifestyles Of The Sick & Dangerous címmel.

Az Eurovíziós dalfesztiválon a Blind Channel a Dark Side című dallal szerepelt, egy Linkin Park-jellegű irgalmatlanul fogós nótával, amellyel meg is járták a finn listák csúcsát. Ez a nóta is felkerül majd a lemezre, amelynek legfrissebb előzetese a videoklippel kísért Bad Idea dal.

Az új dalról:Ez az önsajnálat szerenádja egyben sikertelen bocsánatkérés. Az új szövegeink személyesebbek lettek, még mélyebbre ástunk, mint valaha. Ez a dalunk sok évvel ezelőtt született, amikor egyes kapcsolatok nagyon csúnya véget értek, az ember pedig csak arra tudott gondolni, hogy ‘Hát, én figyelmeztettelek’…

Az új lemezről:Ez az album életünk legnehezebb, egyúttal azonban legjobb néhány évéről tanúskodik. Megörökítettük a csúcs- és mélypontokat is. Egyetlen árva hangot sem változtatnánk rajta. Csatlakozz hozzánk és ismerd meg a betegek és a veszélyesek életmódját!

A Blind Channel a saját zenei világát erőszakos popnak nevezi, korábban három három nagylemezük jelent meg, a Violent Pop című legutóbbi albumuk 2020 tavaszán jött ki.


www.facebook.com/BlindChannelBand


BLIND CHANNEL – Bad Idea
(a 2022-es Lifestyles Of The Sick & Dangerous album előzeteseként)
BLIND CHANNEL – We Are No Saints (2021)
„A közelmúltbeli áttörésünk után rengeteg elvárással szembesültünk a zeneipar, a környezetünk, de még a finn kormány részéről is. Minden szem ránk szegeződik, és nem mindenki örül annak, hogy ennyi figyelmet – zenei vagy egyéb – vonzunk magunkra. Egyesek azt akarják, hogy olyanná váljunk, amilyenek nem vagyunk, legyünk amolyan példaképek, akár nemzeti hősök. Ez a dal a mi válaszunk ezekre az elvárásokra. Sok minden vagyunk, de nem vagyunk szentek.”

BLIND CHANNEL – Balboa (2021)
BLIND CHANNEL – Dark Side (Eurovíziós dalfesztivál 2021)


BLIND CHANNEL – Lifestyles Of The Sick & Dangerous
(07/08 – Century Media)

01. Opinions (3:08)
02. Dark Side (2:58)
03. Don’t Fix Me (2:53)
04. Bad Idea (3:13)
05. Alive Or Only Burning (3:09)
06. Balboa (3:12)
07. National Heroes (1:32)
08. We Are No Saints (3:11)
09. Autopsy (3:02)
10. Glory For The Greedy (3:29)
11. Thank You For The Pain (5:35)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.