Skip to content

NERVOSA – A női látásmód a thrash metalról

A 2010-ben alapított brazil thrash metal zenekar történetében két éve új korszak kezdődött, a gitáros Prika Amaral mellől valamennyi korábbi társ távozott, így a 2021-ben kiadott negyedik nagylemez, a Perpetual Chaos már egy teljesen új felállással jelent meg. Az alapító gitároshoz a dobos Eleni Nota, a többek közt Abbath zenekarából is ismert basszusgitáros, Mia Wallace, valamint az énekes Diva Satanica csatlakozott. Ez a felállás idén tavasszal Budapesten is bemutatkozott már, Prika Amarallal azonban mégsem akkor, hanem jóval később, egy nyári csehországi fesztiválon beszélgettünk.

Véleményed szerint miben különbözik leginkább a Nervosa a többi thrash zenekartól?

„Talán abban, hogy mi több death metalt keverünk a zenénkbe, mint a többiek. A Nervosa sosem volt a tradicionális thrash híve, ahogy említettem, nekem egy csomó hatásom van Brazíliából, a régi brazil thrash színtérről. Ugyanígy a punkból is. Az első professzionális zenekarom egy brazil punk rock csapat volt. Szerintem a thrash és a punk több ponton is kapcsolódik egymáshoz, s ezt nemcsak a zenére értem. A hangzás is hasonló, a dalszövegekben is vannak párhuzamosságok. Én még egy kis punk hangzást is igyekszem belecsempészni a zenénkbe. Emiatt a Nervosa unikum a színtéren, szerintem teljesen új hangzást hoztunk, amit azonnal felismersz, ha hallod. És persze azt se felejtsük el, hogy mi mind lányok vagyunk. A Nervosa a női látásmód a thrash metalról.”

Miközben az én korosztályomban az általános vélemény az, hogy a thrash metal a férfiak világa…

„Haha, ez így is van, thrash zenében csak férfi referenciák léteznek. Látod, még én is csak férfiakból álló zenekarokat említettem, amikor az előbb a hatásaimról beszéltem. Amikor szóba kerül a thrash, csak olyanokra tudok gondolni, mint a Sepultura vagy a Slayer.”

(A teljes interjút a Hammerworld magazin 2022. szeptember-októberi számában olvashatod.)

THE DEAD DAISIES ★ BLIND GUARDIAN ★ BLOODBATH ★ DEATH ANGEL ★ MEGADETH ★ NERVOSA ★ Bakó Csaba ★ Beerzebub ★ Besnyő László ★ Brymir ★ Félperc ★ Gaerea ★ Meteora ★ Moments Of Madness ★ Molnár Róbert Band ★ Shandmaul ★ Shiraz Lane ★ Valborg ★ Venus Principle ★ Visions Of Atlantis ★ Wolfheart

Élő Fém: Alestorm ★ Five Finger Death Punch ★ Judas Priest ★ Kiss ★ Lamb Of God/Kreator ★ Mercyful Fate ★ Saxon ★ Testament/Sepultura/Exodus ★ Wardruna/Kalandra

További rovatok: Zenészfüllel (Kreator) ★ Hatásokk ★ Hangpróba/Sokkoló Korongok/Sokkoló Extra ★ Hangerőmű (Ibanez LB1) ★ Kulcsdalok (Tribe After Tribe) ★ Gasztrometal ★ Médiaradar ★ Saját szavaikkal (Nygmalion, Zorall)

Ajándék CD: METEORA – …Of Shades And Colours

Gyűjtői kiadás: https://www.hammerband.hu/hammerworld

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw