Skip to content

Mi kell az iskolakezdéshez?

Az iskolakezdés sok szempontból komoly kihívás a szülőknek, legyen szó akár első osztályos vagy nagyobbacska gyermekről. A folyamatos aggodalom mellett, hogy porontyunk jól is érezze magát és jól is teljesítsen, évről évre újabb beszerzéseket is kell eszközölnünk, hogy legyen miben magával vinnie a tanszereket, tornaruhát és persze az uzsonnát.

Mindig nagy kérdés, hogy a széles választékból milyen iskolatáskát, tolltartót, uzsonnásdobozt és kulacsot vásároljunk szemünk fényének. Most ezekhez szeretnénk pár fontos szempontot bemutatni segítségképpen.

Iskolatáska

Amikor a Játéksziget Back To School termékei között keresgélsz, válassz olyan méretű táskát, amely megfelel a gyermeked testméretének és nem terheli túl a hátát.

Mindig keresd az állítható, párnázott vállpántokkal ellátott modelleket, hogy a súly ergonómiailag egyenletesen oszoljon el, így kímélve kicsi gerincét.

Ügyelj arra, hogy a táska strapabíró anyagból készüljön, hogy elviselje a mindennapos, ám nem mindennapi használatot.

Az is fontos, hogy legyenek külön rekeszek a könyveknek, füzeteknek és egyéb kiegészítőknek, de azért záródjon könnyen, és legyen könnyen hozzáférhető az összes belső rekesz.

Tolltartó

Érdemes felmérni, hogy a gyermeknek milyen írószerekre lesz szüksége. Olyan tolltartót válassz, amely elegendő helyet biztosít az összes szükséges írószernek, de ne is foglaljon túl sok helyet a táskában.

Legyenek külön rekeszek a tollak, ceruzák, radírok és egyéb kiegészítők számára, így a gyerek kevés időt veszít keresgéléssel.

 Fontos, hogy a tolltartó anyaga és cipzárjai is tartósak legyenek, hogy ne sérüljenek könnyen.

Uzsonnásdoboz és kulacs

Ahhoz, hogy a gyermek zavartalanul figyelhessen az órákon, és jól teljesítsen, megfelelő tápanyagra van szüksége. Az uzsonnásdoboz és a kulacs megfelelő tárolókapacitással kell bírjon az egészséges és tápláló tízóraihoz.

Válassz olyan anyagból készült dobozt és kulacsot, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, ami beszennyezheti az ételeket és italokat.

Ügyelj arra, hogy mind az uzsonnásdoboz, mind a kulacs szivárgásmentes legyen, nehogy étel- és italfoltok kerüljenek a tanszerekre, füzetekre, könyvekre.

Olyan dobozt és kulacsot válassz, amely könnyen tisztítható, hiszen naponta kell őket mosni és újratölteni, nem mindegy, ez mennyi energiával és milyen hatékonyan történik.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti szempontok általános iránymutatást jelentenek. A vásárlásnál mindig figyelembe kell venni a gyerek egyéni igényeit és preferenciáit, valamint az iskolai szabályzatot, amennyiben az konkrét előírásokat tartalmaz a felszerelésre vonatkozóan. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra való odafigyelés és a megfelelő méretű, ergonomikus felszerelések kiválasztása hozzájárulhatnak a gyermek jó közérzetéhez és sikeres tanulmányi évéhez.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw