Skip to content

Még mindig népszerűek a modern lexikonok

Napjainkban már természetes, hogy az internetet használjuk információszerzésre, azonban figyelnünk kell arra is, hogy valóban hiteles forrásokból tájékozódjunk. A világhálón rengeteg hamis információ is megtalálható, ezért hasznos, ha időnként a szakkönyveket is fellapozzuk.

Elavultak-e napjainkra a lexikonok?

A klasszikus enciklopédiák és lexikonok a mai fiatalok számára inkább érdekességnek számítanak, hiszen általában eszükbe sem jut, hogy egy információt ezekben keressenek meg. Ezek a kategóriájú kiadványok azonban jelentős átalakuláson mentek keresztül, és már nem csak a Révai Nagy Lexikon típusú könyveket nevezhetjük lexikonnak. 

A Mai-Könyv.hu webáruház enciklopédia, lexikon kategóriájú könyvei egy-egy témában az érdekességeket gyűjtik össze. Így népszerűek a különböző hobbik, filmek, számítógépes játékok, járművek, állatok, növények, stb. iránt rajongók körében. A műfaj ily módon való átalakulása – a mai kor igényeinek megfelelő tartalommal – továbbra is népszerűvé teszi ezeket a típusú kiadványokat. 

Jó ajándékötletek a filmes lexikonok

Ki ne ismerné a Star Wars sorozat ma már klasszikusnak számító részeit, hiszen ennek az alkotásnak generációkon átível a népszerűsége. Ismerik a mai nagyszülők, hiszen a fiatal felnőttkoruk idején jelent meg könyv formájában Luke Skywalker és Darth Vader története. Ugyanakkor ismerik és szeretik a mai felnőttek és fiatalok egyaránt, hiszen a trilógia folytatásával a mai gyerekek is megkedvelték a történetet. 

A legfiatalabbak körében persze a film és az animációs filmsorozat az igazán népszerű. Így szívesen veszik kezükbe a Star Wars – Bolygók és helyszínek című kiadványt. Hasonló népszerűségnek örvend az Avatar című film is, így a rajongóknak az Avatar képes útmutató című könyvet ajánljuk. Jó ajándékötlet lehet a filmrajongóknak a DC Szereplők Nagykönyve és a Marvel Studios – kérdések és válaszok című kiadvány is. 

Fejlesztő célú kiadványok

Vannak olyan kiadványok, amelyeknek nagy hasznát vesszük az iskolás évek során, hiszen egyrészt a speciális ismereteket nem feltétlenül találjuk meg a neten, másrészt a kisiskolás gyereket még nem célszerű a számítógép elé ültetni. Számára sokkal hasznosabb, ha megismertetjük a könyvek varázslatos világával, és megszereti az olvasást. 

Ehhez természetesen nem elég elé tenni a könyvet, hogy olvassa el. Inkább legyen ez a szülővel való közös elfoglaltság része, felolvashatjuk neki azt, ami érdekli, hiszen így meg tudjuk magyarázni, ha valamit nem ért. A Magyar értelmező alapszótár diákoknak, a Kis magyar tájszótár, a Mitológiai enciklopédia, a Szólásbúvárlatok című kiadvány ilyen fejlesztő célú alkotás, ami egyrészt segíti az iskolai feladatok megoldását, másrészt érdekességekkel ismerteti meg a gyermeket.

A modern lexikonok és enciklopédiák tehát izgalmas tartalmukkal a mai napig érdekes és hasznos kiadványok gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw