Skip to content

MARK TREMONTI: Mark Tremonti sings Frank Sinatra

Hűha, hát nem is tudom, hol kezdjem. Párszor már én is mondogattam az utóbbi években, hogy Tremonti úrra ráférne egy kis szünet, mert mind az Alter Bridge, mind a róla elnevezett Tremonti zenekar erősen a fáradás jeleit mutatja. Erre mi történik? Na, mi? A csávó kiadja első szólólemezét… Aktív pihenés, azt szokták mondani?

Az van, hogy a Mark Tremonti sings Frank Sinatra lemez pontosan olyan, amit nem nagyon lehet és nem is nagyon kell túlmagyarázni. Azt vártam, mindenféle előzetes meghallgatása nélkül, hogy kapok egy amolyan Volbeat-módon megpopmetalosított Best of Sinatrát, egyszer meghallgatom, majd el is felejtem, kicsit megdorgálom Markot, miért nem pihent inkább és ennyivel letudhatom a dolgot. Nagyobbat nem is tévedhettem volna…

A 14 átértelmezett(?) Frank Sinatra-klasszikus ugyanis szinte teljesen az eredetivel megegyező hangszereléssel szólal meg, bivalyerős hangzással. Az a helyzet, hogy amit éreztem Tremonti korábbi anyagain, mindegy, hogy a saját bandája, vagy az Alter Bridge, az itt nem sejlik fel. Van egyfajta kellemes, felszabadult érzete ennek a cuccnak, ami miatt elhiszem, hogy ő ezt valóban meg akarta csinálni, ez a lemez tényleg egyfajta „szerelemgyerek”. Az nem volt lutri, van-e hangja hozzá a 48 évesen is örökifjú Marknak, vagy sincs, mert az eddig is napnál világosabb volt: tud ő, ha akar, csak a „főállásokban” kezd egy kicsit szürkülni a kép mostanában.

Egyedül azzal vagyok bajban, hogy ki lesz ennek a közönsége? Mert ugye jómagam bírom Tremontit, bírom Mr. Sinatrát is, természetesen, de előbbit akarom hallgatni, akkor a Tremonti zenekar lemezeit veszem majd elő, ha utóbbit, akkor pedig valamelyik best of válogatást. Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy minden háziasszony erre fog majd mosogatni otthon, a jampecek ezt döngetik a helyi countryklubokban, de valahogy nem vagyok ebben annyira biztos. Ha lehet ilyet kérni, legközelebb inkább egy Creed-turnét szervezzen le a fiatalember.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw