Skip to content

MARILYN MANSON – A bántalmazási vádak nyomán megvált tőle a kiadója, az énekes reagált a vádakra

Marilyn Mansontól megvált a Loma Vista Records, miután Evan Rachel Wood színésznő mellett további négy nő is bántalmazással vádolja az énekest. A kiadó honlapjáról eltűntek a Manson-termékek, majd a Variety számára egy közleményt adtak ki:

Evan Rachel Wood és más nők felkavaró állításai nyomán, melyekben Marilyn Mansont nevesítik a bántalmazójukként, a Loma Vista azonnali hatállyal beszüntette az aktuális Manson album további promócióját. Az aggasztó fejlemények miatt egyúttal úgy döntöttünk, hogy semmilyen jövőbeni projektben nem dolgozunk együtt Marilyn Mansonnal.

Manson 2005 óta dolgozott a Loma Vistával, a közös munka három albumot eredményezett, és a legutóbbi hírek szerint Manson idén egy új album kiadására készült. Információk szerint a lemezek masztereinek Manson a tulajdonosa, ezeket az albumokat licenszelte a Loma Vistának.

Evan Rachel Wood és a többi nő vádjait alátámasztani látszik Marilyn Manson korábbi személyes asszisztensének, Dan Clearynek a Twitter-posztja, ami nem a napokban született, hanem még 2020 szeptemberében.

Dan Cleary azt írta, hogy 2007 és 2008 között dolgozott Mansonéknak, amikor az énekes együtt járt Wooddal és szemtanúja is volt a bántalmazásnak. Minderről már 2020 szeptemberében írt a Twitterén, de írása csak most kapott nagyobb nyilvánosságot,. miután a színésznő is felhívta rá a figyelmet.

Közvetlenül dolgoztam Mansonnal 2007-ben és 2008-ban, amikor Evan Rachel Wood vele járt. Végig ott is volt velünk a turnén. Az egy év leforgása alatt Manson más emberré vált. Megtörte őt (Woodot). Mindez csak később lett világos számomra.

2014-ben és 2015-ben személyes asszisztensként kezdtem dolgozni Manson mellett. Láttam, ahogy újra és újra bántalmazó, erőszakos barátként viselkedett a barátnőjével, Lindsay-vel. A csaknem két éven át tartó időszak során láttam sírni Lindsay-t, láttam, ahogy Manson üvölt vele és ócsárolja őt. És ez gyakran megtörtént.

Azzal fenyegette, hogy megöli, feldarabolja, elássa, megszégyeníti a világ előtt. Attól érezte jól magát, ha megríkatta és megfélemlítette a barátnőjét. Emlékeztette arra is, hogy nélküle hajléktalan lenne és gúnyt űzött a tanulási nehézségekkel küzdő családtagjából.

Manson közvetlen környezetéből mindenki tud erről. Azonban mindenki (beleértve magamat is) óvakodott attól, hogy bármit is szóljon ‘a szabályzat’ miatt. Magánügyeket kibeszélni elítélendő tett. Mi, akik hallgattunk, a megélhetésünk miatt cselekedtünk így. Ha nem vagy képes befogni a szádat, akkor nehezen találsz munkát a zeneiparban. De ami sok az sok. A rajongói dühösek lesznek és nem hiszik el mindezt, mert nem akarják elhinni. Ezt megértem. Sajnálom őket. De mindez igaz.

Azt is hozzá akarom tenni, hogy van még egy ok arra, hogy miért hallgattam, ez pedig egy figyelmessége volt. Amikor 2007-ben turnén voltunk, a mostohaanyám váratlanul elhunyt. A Manson-tábor egy hétre hazareptetett a saját költségén, és arra a hétre is megkaptam a fizetésemet. Ezt sosem fogom elfelejteni és sokat jelentett számomra, ezt szívből mondom.

De ahogy látom, hogy sokan védelmezik őt, a vádlóit pedig hazugoknak nevezik, elegem lett. Higgy nekik, de én láttam a történteket. Mindebből semmi hasznom nem származik, ugyanakkor sok mindent veszíthetek. A zenekarában/stábjában ma is vannakl olyan emberek, akik közel állnak hozzám. Tőlük elnézést kérek. De ők is tudják, hogy igazam van.

Manson egy briliáns muzsikus, egy hihetetlenül okos és vicces ember. De egyben egy lelki és testi bántalmazásra képes drogfüggő is, aki képes szuperkedves és érzelmes lenni. Nehéz ezt felfogni. Nem azt kérem, hogy ‘töröljék’ őt, csessze meg ez az összes ‘cancel’ cucc.

Egyedül azt tartom fontosnak, hogy az emberek ne nevezzék hazugoknak ezeket a nőket. Nem azok. Manson hosszú ideig biztosította a megélhetésemet, kisgyerekként óriási zenéket kaptam tőle, hálás is vagyok a lehetőségekért. Első ízben járhattam be az egész világot vele. Nem volt könnyű ezt megtennem, de meg kellett tennem. Vállalom mindezt.

Manson az Instagramján reagált a történtekre:

Nyilvánvaló, hogy a művészetem és az életem már régóta vita tárgyát képezi, de ezek a velem kapcsolatban megfogalmazott mostani állítások rettenetesen eltorzítják a valóságot. Bensőséges kapcsolataim mindig is teljes egyetértésben zajlottak a hasonló gondolkodású partnerekkel. Függetlenül attól, hogy mások hogyan – és miért – döntenek most úgy, hogy elferdítik a múltat, ez az igazság.

Manson posztjához nem lehet kommentárt fűzni az Instagramon.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw