Skip to content

MARILYN MANSON – „Éveken át rettenetesen bántalmazott” – mondja Evan Rachel Wood színésznő

A Vanity Fair nyomán a hvg.hu is beszámolt arról, hogy Evan Rachel Wood színésznő, nőjogi aktivista most először árulta el a nevét annak, akiről már évek óta állítja, hogy kegyetlen módon bántalmazta és fenyegette őt. Marilyn Mansont többen is bántalmazással vádolják.

Egy vallomással indította a februárt Evan Rachel Wood, aki felkavaró posztban írt Instagramján, majd nyilatkozott a Vanity Fairnek Marilyn Manson énekesről. ‘A bántalmazóm neve Brian Warner, akit Marilyn Mansonként ismer a világ. Akkor kezdett becserkészni, amikor tinédzser voltam, és rettenetesen bántalmazott éveken át. Agymosott voltam és manipulált, hogy engedelmeskedjek. A megtorlástól, rágalmazástól vagy a zsarolástól való félelemben éltem az életem. Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert és felhívjam a figyelmet azokra az iparágakra, amelyek lehetővé tették azt, amit csinált, mielőtt további életeket tesz tönkre. Azokkal az áldozatokkal vagyok, akik nem fognak tovább hallgatni’ – fogalmazott a Westworld című sorozat színésznője.

Tavaly ősszel a brit Metal Hammer interjút készített Marilyn Mansonnal, és noha akkor még Evan Rachel Wood nem nevezte meg őt, a híresztelésekre azért rákérdezett az újságíró. Manson akkor „pletykáknak” nevezte ezeket.

„Ez az a pont, amikor elindulok a fotózásra, mert a zenéről beszélek. Nem azért vagyok itt, hogy pletykákról beszéljek. Megértem, hogy fel kell tenned egy ilyen kérdést, de nem akarok a pletykákról, mint zenéről beszélni, mivel a zenéről akarok beszélni.”

Amikor az újságíró tovább erőltette a témát, Manson befejezte az interjút.

„Ahogy már mondtam, ezt nem minősítem egy válasszal”, majd lerakta a telefont.

„Fontos tisztáznunk, hogy semmivel sem vádoljuk Marilyn Mansont” – írta akkor a brit magazin. – Csak beszélgetni akartunk a témáról. De ő ezt elutasította.”


Wood és Manson kapcsolata 2007-ben lett nyilvános, akkor a színésznő 19 éves volt, az énekes 38 – írja a hvg.hu. – 2010-ben el is jegyezték egymást, ám még ugyanabban az évben szakítottak. Evan Rachel Wood először 2016-ban a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva beszélt arról, hogy maga is nemi erőszak, illetve családon belüli erőszak áldozata, de ekkor még nem árulta el bántalmazója nevét. Ebben az időben vált meghatározó nőjogi aktivistává is, az ő nevéhez fűződik például Kalifornia államban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyek elévülési idejének kiterjesztése 3-ról 5 évre.

Miután Evan Rachel Wood kiállt hétfőn Marilyn Manson nevével a nyilvánosság elé,a Vanity Fairnek további négy nő számolt be hasonló tapasztalatokról, közülük többen is a teljes nevüket vállalva. A bántalmazó viszony után mindannyian poszttraumás stressz szindrómában szenvedtek, és mint mondják: Brian Warnert felelősségre kell vonni tetteiért.

A hvg.hu cikke
A Vanity Fair cikke
A brit Hammer cikke

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw