Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

MARILYN MANSON – „Éveken át rettenetesen bántalmazott” – mondja Evan Rachel Wood színésznő

A Vanity Fair nyomán a hvg.hu is beszámolt arról, hogy Evan Rachel Wood színésznő, nőjogi aktivista most először árulta el a nevét annak, akiről már évek óta állítja, hogy kegyetlen módon bántalmazta és fenyegette őt. Marilyn Mansont többen is bántalmazással vádolják.

Egy vallomással indította a februárt Evan Rachel Wood, aki felkavaró posztban írt Instagramján, majd nyilatkozott a Vanity Fairnek Marilyn Manson énekesről. ‘A bántalmazóm neve Brian Warner, akit Marilyn Mansonként ismer a világ. Akkor kezdett becserkészni, amikor tinédzser voltam, és rettenetesen bántalmazott éveken át. Agymosott voltam és manipulált, hogy engedelmeskedjek. A megtorlástól, rágalmazástól vagy a zsarolástól való félelemben éltem az életem. Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert és felhívjam a figyelmet azokra az iparágakra, amelyek lehetővé tették azt, amit csinált, mielőtt további életeket tesz tönkre. Azokkal az áldozatokkal vagyok, akik nem fognak tovább hallgatni’ – fogalmazott a Westworld című sorozat színésznője.

Tavaly ősszel a brit Metal Hammer interjút készített Marilyn Mansonnal, és noha akkor még Evan Rachel Wood nem nevezte meg őt, a híresztelésekre azért rákérdezett az újságíró. Manson akkor “pletykáknak” nevezte ezeket.

“Ez az a pont, amikor elindulok a fotózásra, mert a zenéről beszélek. Nem azért vagyok itt, hogy pletykákról beszéljek. Megértem, hogy fel kell tenned egy ilyen kérdést, de nem akarok a pletykákról, mint zenéről beszélni, mivel a zenéről akarok beszélni.”

Amikor az újságíró tovább erőltette a témát, Manson befejezte az interjút.

“Ahogy már mondtam, ezt nem minősítem egy válasszal”, majd lerakta a telefont.

“Fontos tisztáznunk, hogy semmivel sem vádoljuk Marilyn Mansont” – írta akkor a brit magazin. – Csak beszélgetni akartunk a témáról. De ő ezt elutasította.”


Wood és Manson kapcsolata 2007-ben lett nyilvános, akkor a színésznő 19 éves volt, az énekes 38 – írja a hvg.hu. – 2010-ben el is jegyezték egymást, ám még ugyanabban az évben szakítottak. Evan Rachel Wood először 2016-ban a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva beszélt arról, hogy maga is nemi erőszak, illetve családon belüli erőszak áldozata, de ekkor még nem árulta el bántalmazója nevét. Ebben az időben vált meghatározó nőjogi aktivistává is, az ő nevéhez fűződik például Kalifornia államban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyek elévülési idejének kiterjesztése 3-ról 5 évre.

Miután Evan Rachel Wood kiállt hétfőn Marilyn Manson nevével a nyilvánosság elé,a Vanity Fairnek további négy nő számolt be hasonló tapasztalatokról, közülük többen is a teljes nevüket vállalva. A bántalmazó viszony után mindannyian poszttraumás stressz szindrómában szenvedtek, és mint mondják: Brian Warnert felelősségre kell vonni tetteiért.

A hvg.hu cikke
A Vanity Fair cikke
A brit Hammer cikke

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV