MARILYN MANSON – „Éveken át rettenetesen bántalmazott” – mondja Evan Rachel Wood színésznő

A Vanity Fair nyomán a hvg.hu is beszámolt arról, hogy Evan Rachel Wood színésznő, nőjogi aktivista most először árulta el a nevét annak, akiről már évek óta állítja, hogy kegyetlen módon bántalmazta és fenyegette őt. Marilyn Mansont többen is bántalmazással vádolják.

Egy vallomással indította a februárt Evan Rachel Wood, aki felkavaró posztban írt Instagramján, majd nyilatkozott a Vanity Fairnek Marilyn Manson énekesről. ‘A bántalmazóm neve Brian Warner, akit Marilyn Mansonként ismer a világ. Akkor kezdett becserkészni, amikor tinédzser voltam, és rettenetesen bántalmazott éveken át. Agymosott voltam és manipulált, hogy engedelmeskedjek. A megtorlástól, rágalmazástól vagy a zsarolástól való félelemben éltem az életem. Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert és felhívjam a figyelmet azokra az iparágakra, amelyek lehetővé tették azt, amit csinált, mielőtt további életeket tesz tönkre. Azokkal az áldozatokkal vagyok, akik nem fognak tovább hallgatni’ – fogalmazott a Westworld című sorozat színésznője.

Tavaly ősszel a brit Metal Hammer interjút készített Marilyn Mansonnal, és noha akkor még Evan Rachel Wood nem nevezte meg őt, a híresztelésekre azért rákérdezett az újságíró. Manson akkor “pletykáknak” nevezte ezeket.

“Ez az a pont, amikor elindulok a fotózásra, mert a zenéről beszélek. Nem azért vagyok itt, hogy pletykákról beszéljek. Megértem, hogy fel kell tenned egy ilyen kérdést, de nem akarok a pletykákról, mint zenéről beszélni, mivel a zenéről akarok beszélni.”

Amikor az újságíró tovább erőltette a témát, Manson befejezte az interjút.

“Ahogy már mondtam, ezt nem minősítem egy válasszal”, majd lerakta a telefont.

“Fontos tisztáznunk, hogy semmivel sem vádoljuk Marilyn Mansont” – írta akkor a brit magazin. – Csak beszélgetni akartunk a témáról. De ő ezt elutasította.”


Wood és Manson kapcsolata 2007-ben lett nyilvános, akkor a színésznő 19 éves volt, az énekes 38 – írja a hvg.hu. – 2010-ben el is jegyezték egymást, ám még ugyanabban az évben szakítottak. Evan Rachel Wood először 2016-ban a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva beszélt arról, hogy maga is nemi erőszak, illetve családon belüli erőszak áldozata, de ekkor még nem árulta el bántalmazója nevét. Ebben az időben vált meghatározó nőjogi aktivistává is, az ő nevéhez fűződik például Kalifornia államban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyek elévülési idejének kiterjesztése 3-ról 5 évre.

Miután Evan Rachel Wood kiállt hétfőn Marilyn Manson nevével a nyilvánosság elé,a Vanity Fairnek további négy nő számolt be hasonló tapasztalatokról, közülük többen is a teljes nevüket vállalva. A bántalmazó viszony után mindannyian poszttraumás stressz szindrómában szenvedtek, és mint mondják: Brian Warnert felelősségre kell vonni tetteiért.

A hvg.hu cikke
A Vanity Fair cikke
A brit Hammer cikke

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.