MACHINE HEAD – Klippel az első dal a nyár végi ultrasúlyos stúdióalbumról

Choke On The Ashes Of Your Hate címmel már itt is van az első előzetese az új Machine Head albumnak, az augusztus 26-án megjelenő Of Kingdom And Crown-nak.

Az alapverzión 13 dalt tartalmazó anyag egy konceptalbum lesz, amely “egy megtizedelt futurisztikus pusztaságban játszódik, ahol az ég bíborvörösre van festve”. A sztori két rivális karakter, Ares és Eros köré épül, akik mindketten elveszítenek egy hozzájuk közel álló személyt, ennek következtében pedig rohadt nagy gyilkolásba kezdenek.

Robb Flynn azt mondja, hogy az albumra az Attack On Titan című japán anime-sorozat volt hatással, amelyet tinédzser fiai mutattak meg neki.

“Az album koncepcióját lazán inspirálta ez a sorozat, mármint abban az értelemben, hogy ebben a történetben nincs ‘jó’ vagy ‘rossz’ fickó – mindkét karakter úgy gondolja, helyesen cselekszik. De félreértés ne essék, mindketten őrült kegyetlenségeket és gonoszságokat követnek el.”

A brit Hammernek azt mondta a frontember, hogy az új anyag súlyosabb, mint bármi, amit a banda az elmúlt években rögzített.

“Rohadt súlyos cucc, valószínűleg a legsúlyosabb, amit néhány album óta csináltunk. Mostanában nagyon sokat gitározom; minden pénteken nyomom az Electric Happy Hourst , és néha eljátszom olyan dalokat is, amit tíz-húsz éve nem, vagy végigjátszunk egy egész albumot az elejétől a végéig. Amikor a Burn My Eyes debüt anyagával turnéztunk, az visszavitt oda, ahol azt a zenét írtam. Nem hiszem, hogy szövegileg valaha is újra ott lehetek, de a riffek tekintetében, azt hiszem, mindez hatott erre az albumba.”

Az album 12 különböző vinyl formátumban is kijön, lesz bónusz számokat tartalmazó deluxe vinyl box szett, CD, valamint többszínű kazettás változat is.MACHINE HEAD – Choke On The Ashes Of Your Hate
(a 2022-es Of Kingdom And Crown albumhoz)

MACHINE HEAD – Of Kingdom And Crown
(08/26 – Nuclear Blast/Imperium Recordings)

01. Slaughter The Martyr
02. Choke On The Ashes Of Your Hate
03. Become The Firestorm
04. Overdose
05. My Hands Are Empty
06. Unhallowed
07. Assimilate
08. Kill Thy Enemies
09. No Gods, No Masters
10. Bloodshot
11. Rotten
12. Terminus
13. Arrows In Words From The Sky

Digipak-verziós bónuszdalok:
14. Exteroception
15. Arrows In Words From The Sky (akusztikus)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.