MÅNEGARM – Új dal és videó a svéd viking metalosoktól: Stridsgalten

Ynglingaättens Öde címmel április 15-én jelenik meg a viking/black/folk metalos svéd Månegarm tizedik albuma, a 2019-es Fornaldarsagor lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a Stridsgalten dallal lehet ismerkedni, amelyben hárim énekes vendégük is van.

Ebben a dalunkban Jonne Järvelä (Korpiklaani), Robse Dahn (Equilibrium) és Pär Hulkoff (Raubtier, Hulkoff) is énekel, a videójával pedig a kulisszák mögé viszünk el titeket.


Az új album egy konceptlemez, a címe nagyjából úgy fordítható le, hogy az Ynglinga klán sorsa. A történetet az Ynglingatal című ó-norvég költemény ihlette, amely egy régi északi dinasztia, az Ynglinga-ház történetét írja le.

Az Ulvhjärtat (The Wolf’s Heart) dal Ingjald Illråde-ról, a dinasztia utolsó királyáról szól, aki Uppsala és Svetjud felett uralkodott. Fiatal fiúként Ingjald gyenge és törékeny volt, de egy nagy fesztiválon, a Midvinterbloton a vak nevelőapja, Svipdag azt tanácsolta neki, hogy egyen farkasszívet, attól erősebb lesz. Ingjald követte is az öreg tanácsát, azonban nem csupán megkeményedett, megerősödött… hanem átvette a farkas jellemét és temperamentumát is.

Bár ambiciózus király lett belőle, gondolatai egyre sötétebbé, gonoszabbá váltak. Meghívta a környező királyságok uralkodóit, majd élve elégette őket, hogy növelje birodalmát. Kegyetlen és kíméletlen uralkodói módszereihez az árulás és az esküszegés is hozzátartozott, végül ‘Ingjald, a rosszindulatú’ néven emlegették.www.facebook.com/Manegarmsweden


MÅNEGARM – Stridsgalten (a 2022-es Ynglingaättens Öde albumhoz)
Az En Snara Av Guld című balladában a zenekart Lea Grawsiö Lindström, az énekes Erik Grawsiö egyik lánya szerepel, a klip főszereplője pedig a frontember másik leánya.

Az En snara av guld dalunk Skjalv történetét mondja el, egy finn lányét, akit elrabolnak, és arra kényszerítenek, hogy feleségül menjen Agne királyhoz – ahhoz a férfihoz, aki meggyilkolta az apját. Végül azonban bosszút áll a királyon: ahogy felvirrad az új nap, Agne magasan a fák között találja meg végső nyughelyét…


MÅNEGARM – En snara av guld
(a 2022-es Ynglingaättens Öde albumhoz)
MÅNEGARM – Ulvhjärtat (a 2022-es Ynglingaättens Öde albumhoz)

MÅNEGARM – Ynglingaättens Öde
(04/15 – Napalm)

01. Freyrs blod
02. Ulvhjärtat
03. Adils fall
04. En snara av guld
05. Stridsgalten
06. Auns söner
07. Vitta vettr
08. Hågkomst av ett liv
09. The Wolfheart (angol verzió)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.