Skip to content

LORNA SHORE – Így énekli Will Ramos a Cursed to Die nótát

A Lorna Shore tavalyi, Pain Remains című nagylemezét több nemzetközi magazin is az év albumának választotta. Nem kétséges, hogy az áttöréshez a nem evilági hanggal rendelkező Will Ramos énekes csatlakozása is kellett, aki most úgy döntött, hogy az utóbbi időkben bemutatott átdolgozásokat követően egy saját daluk vokális előadását teszi közszemlére.

„Imádom a szomorú zenéket – árulta el a frontember egy korábban vele készült interjúban. – Az emberek kifejezetten vidám embernek szoktak látni engem. Én is szeretem magamat annak tartani, ám ettől függetlenül nagyon szeretek szomorkás zenét hallgatni. Úgy érzem, ez az a fajta zene, ami képes beszélni és bennünk maradni. Véleményem szerint valamilyen módon már mindenki átélt fájdalmas dolgokat, akár tudatában van ennek, akár nincs.”

Will Ramos szomorú zenék iránti rajongása kiválóan tükröződik a Pain Remains I-III című alkotásban, amely a Lorna Shore tavalyi albumának epikus és kitörő érzelmekkel teli csúcspontjának tekinthető. De az énekes a többi szerzeményben is kiválóan hozza a szomorú hangulatokat, ahogy a most bemutatott Cursed to Die dalban is.

„Manapság a deathcore műfaj legnagyobb része igazából csak dühöt és talán-talán némi szomorúságot tartalmaz. De nem igazán érinti a bánat érzelmi oldalát. Én viszont ezt akarom hallani: dallamos, szomorú deathcore-t. Azt hiszem, ezt most sikerült eltalálnunk. Vannak nálunk blackened deathcore elemek, ahogy akadnak death metalos elemeink is, míg én metalcore-os háttérrel rendelkezem. Ezek a hatások szépen egymásba folynak, és a nap végére ez csak metal marad. Szimplán ez a mi nézőpontunk a metalt illetően. Ha képesek lennénk áthidalni a szakadékot, és közelebb tudnánk hozni az embereket, az csodálatos lenne, de még mindig vannak olyanok, akik azt mondják: ’Ember, ez nem az. Ez ez, ez és ez…’. Mi meg azt mondjuk: ’Mindegy ember, ez szimplán metal!’.”

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw