Skip to content

LORDI – 26 év után távozott a csapatból Amen-Ra gitáros

Kilépett a Lordiból a gitáros, Amen-Ra (azaz Amen). A 49 éves finn zenész (Jussi Sydänmaa) 1996-ban csatlakozott Mr. Lordi akkoriban zenekarrá formálódó szörnymetalos formációjához.

Döntését a közösségi médiában így magyarázta Amen-Ra:

EZ A VÉGE

„Szeretett barátaim, rajongóim és támogatóim. A szívem még soha nem volt olyan nehéz, mint ma. Soha. Ma van az a nap, amikor el kell mondanom nektek, hogy a gitárom elnémult a Lordiban.

Soha nem gondoltam volna, hogy ezeket a sorokat le fogom írni, de az élet már csak ilyen, és az emberek változnak.

Életem felében mindent odaadtam az álmomért, hogy rock’n’roll sztár legyek. Egy apró finnországi faluból beutazhattam a világot és játszhattam nektek. Valóra váltottam az álmomat! És ez nem lett volna lehetséges nélkületek, a csodálatos és őrült emberek támogatása nélkül. Annyi fantasztikus közös emlékünk született… az összes koncert, a mosolygó arcok, a vállamra tett kezek, az ajándékok, amiket adtatok, a történetek, amiket meséltetek nekem… Örökre meg fogom őrizni ezeket. És nem tudom eléggé megköszönni mindazt, amit kaptam tőletek. A sok szeretetet, a támogatást, mindent. KÖSZÖNÖM!

Egy ilyen utazás csakis akkor lehetséges, ha keményen dolgozó emberek vesznek körül. Egy teljes köszönetlista túl hosszú lenne, de mindenki, aki velem és a zenekarral dolgozott, végtelen hálát érdemel tőlem. A lemezkiadóktól a booking ügynökségekig, a menedzserektől a könyvelő cégekig, a buszsofőröktől a vendéglátósokig. Külön köszönet a stábunknak – minden nap lenyűgöztetek a kemény, melós hozzáállásotokkal. És külön köszönet a gitárosoknak, akikkel együtt dolgoztam.


Külön köszönet az összes együttműködő partneremnek a 25 év alatt, a legújabb Schecter gitároknak, Ovation gitároknak, inTune Gtr pengetőknek és S.I.T Gtr húroknak. Áldott vagyok, hogy ennyi nagyszerű emberrel dolgozhattam együtt, köszönöm mindannyiótoknak. Végül, de nem utolsósorban köszönöm a Lordi zenekar összes korábbi és jelenlegi tagjának – veletek együtt zenélni a legjobb volt. Mosolyogjunk, amikor találkozunk – egészségetekre!

Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, csak annyit mondhatok: most megkönnyebbültem, de szomorú is vagyok. Hálás vagyok, de bizonytalan is, hogy merre visz az utam. Életem egy nagy fejezete véget ért, de elkezdődik egy új, és alig várom, hogy lássam, mit tartogat számomra az élet.

Ünnepeljük meg, ami együtt volt. Ünnepeljük az Amen-Rát. Ki van benne?”

‘Úgy legyen, legyen úgy.’
Amen-Ra még 2019 novemberében adta ki az első szólódalát, a Stone And Stars nóta az Amen-Ra’s Dynasty név alatt jött ki. A gitáros akkor kifejtette, hogy azért döntött az Amen-Ra név mellett, mert „annyi előadó működik Amen néven, hogy nem lett volna praktikus húzás, ha csupán Amen maradok”.

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw