PORCUPINE TREE – Jön a visszatérő album, teljes a turnés felállás

Június 24-én jelenik meg a Porcupine Tree visszatérő lemeze, a Closure/Continuation, és most már az is kiderült, hogy a turnén kik játszanak majd a csapatban.

Steven Wilson, a billentyűs Richard Berbieri és a dobos Gavin Harrison mellé Randy McStine gitáros (McStine & Minnemann, Lo-Fi Resistance) és Nate Navarro basszusgitáros (Devin Townsend) sorakozik fel a 2022-es koncerteken.

“Szeretnénk üdvözölni Randy McStine-t és Nate Navarro-t a Porcupine Tree turnés felállásában. Mindketten hihetetlenül tehetséges zenészek, és már volt szerencsénk próbálni is velük az új anyagot. Fantasztikusan hangzik minden, és már nagyon várjuk az év végi turnékat!”
A brit prog rock csapat legutóbbi albuma The Incident címmel még 2009-ben jelent meg, majd a 2010 októberében a Royal Albert Hallban tartott nagyszabású koncert után szünetre vonultak.

A Steven Wilson, Richard Barbieri és Gavin Harrison alkotta Porcupine Tree a novemberben bemutatott Harridan dallal egyszerre egy új albumot (és egy turnét) is bejelentett: a Closure/Continuation című lemez június 24-én jelenik majd meg a Music For Nations/Sony gondozásában.

„A Harridan és néhány más új dal már nem sokkal a The Incident lemez megjelenése után életre kelt. Kezdetben egy merevlemezen léteztek egy egyre csak növekvő számítógépes fájlban, PT2012 felirattal, később átnevezve PT2015-re, PT2018-ra, és így tovább. Volt, amikor még azt is elfelejtettük, hogy ott vannak, és volt, amikor nyaggattak minket, hogy fejezzük már be őket…  A kész dalokat hallgatva egyértelmű volt, hogy ez nem hasonlít a zenekaron kívüli munkáinkhoz – a zene mögött álló emberek együttes DNS-e azt jelentette, hogy ezek a számok olyasmit alkotnak, ami tagadhatatlanul, összetéveszthetetlenül, nyilvánvalóan egy Porcupine Tree lemez.

Az Of The New Day az újjászületés dala, a sötétségből való kilábalásé. Megtévesztően egyszerűen hangzik, felismerhetően atipikus Porcupine Tree ballada, de a csapatunk egyik célja mindig is az volt, hogy összetett zenei ötleteket dolgozzon fel úgy, hogy az természetesen hangozzon. Az Of the New Day esetében az ütemek folyamatosan váltakoznak, a megszokott 4/4-ek között vannak 3/4-ek, 5/4-ek, 6/4-ek és 11/4-ek, ennek célja pedig az, hogy a változás és a fejlődés állandó érzetét keltse. Reméljük, hogy tetszeni fog!


www.facebook.com/PorcupineTreeOfficial

PORCUPINE TREE – Of The New Day
(a 2022-es Closure/Continuation album előzeteseként)
PORCUPINE TREE – Harridan

(a 2022-es Closure/Continuation album előzeteseként)
Porcupine Tree UK / European tour 2022

2022. október
Friday 21 – GERMANY, Berlin, Max Schmelinghalle
Sunday 23 – AUSTRIA, Vienna, Gasometer
Monday 24 – ITALY, Milan, Forum
Thursday 27 – SWEDEN, Stockholm, Avicii Arena
Friday 28 – DENMARK, Copenhagen, Falkoner Theatre
Sunday 30 – OLAND, Katowice, Spodek Hall

2022. november
Wednesday 2 – FRANCE, Paris, Zenith
Friday 4 – GERMANY, Stuttgart, Porsche Arena
Sunday 6 – GERMANY, Oberhausen, KP Arena
Monday 7 – NETHERLANDS, Amsterdam, Ziggodome
Wednesday 9 – SWITZERLAND, Zurich, Halle 622
Friday 11 – UK, London, SSE Arena Wembley
PORCUPINE TREE – Closure/Continuation
(06/24 – Music For Nations/Sony)

01. Harridan
02. Of The New Day
03. Rats Return
04. Dignity
05. Herd Culling
06. Walk The Plank
07. Chimera’s WreckKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.