Skip to content

KREATOR – Ilyet még sosem… Énekesnős új dal és videóklip: Midnight Sun

Hate Über Alles címmel június 10-én jelenik meg a teuton thrash veterán Kreator új albuma, a 2017-es Gods Of Violence lemez utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videóklippel kísért Midnight Sun dal.

Mille:A ‘Midnight Sun’egy kicsit új dolog számunkra: ez az első alkalom, hogy női énekessel dolgoztunk. Amikor a dalt írtam, csak ezt az orákulumszerű hangot hallottam az előrefrénben és a refrénben, majd gyorsan kapcsolatba léptem Sofia Portanettel, egy tehetséges barátommal, aki egy feltörekvő művész itt Németországban. Sofia pontosan azt tette hozzá a dalhoz, amit kerestem… sötét, éteri hangulatot kölcsönzött neki.”

A Hate Über Alles lesz az első lemezük Frédéric Leclercq basszusgitárossal (Sinsaenum, ex-Dragonforce), aki 2019-ben csatlakozott a bandához. Az új album borítóját Aliran Kantor (Testament, Soulfly, Iced Earth stb.) készítette. Az anyagot a berlini Hansa Tonstudióban vették fel Arthur Rizk (Power Trip, Soulfly, Code Orange stb.) irányításával.

Tavaly a Metalitalia podcastnak Mille ezt mondta a zenei irányról: “Ez most határozottan más. Nehéz leírnom, de azt hiszem, hogy ismét határozottan thrashesebb. Sok benne a dallam, és sok benne a hagyományos rész is, számos összetevő megjelenik benne az utóbbi négy-öt albumról, de van benne néhány nagyon régi vágású pillanat is. Szerintem ez határozottan a következő lépés.

Egy kicsit kézzelfoghatóbbá és kompaktabbá akartuk tenni a zenét. Olyan fülbemászó dalokat akartunk írni, amelyekre az emberek élőben is nagyon beindulnak. A thrashben vagy általában a metalban a feltételezett műfaji szabályok néha fontosabbak, mint a dalok minősége. Engem azonban nem igazán érdekelnek a műfaji felosztások csak jó és rossz dalok vannak.

Az album címéről és az első kislemezről:Azt látni mindenhol, hogy az emberek csak üvöltöznek egymással, azonnal egymás torkának ugranak.


www.facebook.com/KreatorOfficial
KREATOR feat. Sofia Portanet – Midnight Sun
(a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)Mille:A Strongest of the Strong dalunk minden olyan embert képvisel ezen a bolygón, aki arra törekszik, hogy a jó erejévé váljon egy olyan világban, amely tele van sok rosszal. Ez egy direkt banger egy olyan üzenettel, amit csakis egyetlen emberre bízhattunk; Patrik ‘Earthraiser’ Baboumianra! Nagyszerű volt vele együtt dolgozni a stúdióban és a klipen is, mert egy olyan ember, akinek nagyon közös az értékrendje az enyémmel. Reméljük, élvezni fogjátok!”


KREATOR – Strongest Of The Strong (a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)
KREATOR – Hate Über Alles (a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)KREATOR – Hate Über Alles
(06/10 – Nuclear Blast)

01. Sergio Corbucci Is Dead
02. Hate Über Alles
03. Killer Of Jesus
04. Crush The Tyrants
05. Strongest Of The Strong
06. Become Immortal
07. Conquer And Destroy
08. Midnight Sun
09. Demonic Future
10. Pride Comes Before The Fall
11. Dying Planet
KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw