KREATOR – Ilyet még sosem… Énekesnős új dal és videóklip: Midnight Sun

Hate Über Alles címmel június 10-én jelenik meg a teuton thrash veterán Kreator új albuma, a 2017-es Gods Of Violence lemez utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videóklippel kísért Midnight Sun dal.

Mille:A ‘Midnight Sun’egy kicsit új dolog számunkra: ez az első alkalom, hogy női énekessel dolgoztunk. Amikor a dalt írtam, csak ezt az orákulumszerű hangot hallottam az előrefrénben és a refrénben, majd gyorsan kapcsolatba léptem Sofia Portanettel, egy tehetséges barátommal, aki egy feltörekvő művész itt Németországban. Sofia pontosan azt tette hozzá a dalhoz, amit kerestem… sötét, éteri hangulatot kölcsönzött neki.”

A Hate Über Alles lesz az első lemezük Frédéric Leclercq basszusgitárossal (Sinsaenum, ex-Dragonforce), aki 2019-ben csatlakozott a bandához. Az új album borítóját Aliran Kantor (Testament, Soulfly, Iced Earth stb.) készítette. Az anyagot a berlini Hansa Tonstudióban vették fel Arthur Rizk (Power Trip, Soulfly, Code Orange stb.) irányításával.

Tavaly a Metalitalia podcastnak Mille ezt mondta a zenei irányról: “Ez most határozottan más. Nehéz leírnom, de azt hiszem, hogy ismét határozottan thrashesebb. Sok benne a dallam, és sok benne a hagyományos rész is, számos összetevő megjelenik benne az utóbbi négy-öt albumról, de van benne néhány nagyon régi vágású pillanat is. Szerintem ez határozottan a következő lépés.

Egy kicsit kézzelfoghatóbbá és kompaktabbá akartuk tenni a zenét. Olyan fülbemászó dalokat akartunk írni, amelyekre az emberek élőben is nagyon beindulnak. A thrashben vagy általában a metalban a feltételezett műfaji szabályok néha fontosabbak, mint a dalok minősége. Engem azonban nem igazán érdekelnek a műfaji felosztások csak jó és rossz dalok vannak.

Az album címéről és az első kislemezről:Azt látni mindenhol, hogy az emberek csak üvöltöznek egymással, azonnal egymás torkának ugranak.


www.facebook.com/KreatorOfficial
KREATOR feat. Sofia Portanet – Midnight Sun
(a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)Mille:A Strongest of the Strong dalunk minden olyan embert képvisel ezen a bolygón, aki arra törekszik, hogy a jó erejévé váljon egy olyan világban, amely tele van sok rosszal. Ez egy direkt banger egy olyan üzenettel, amit csakis egyetlen emberre bízhattunk; Patrik ‘Earthraiser’ Baboumianra! Nagyszerű volt vele együtt dolgozni a stúdióban és a klipen is, mert egy olyan ember, akinek nagyon közös az értékrendje az enyémmel. Reméljük, élvezni fogjátok!”


KREATOR – Strongest Of The Strong (a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)
KREATOR – Hate Über Alles (a 2022-es Hate Über Alles albumhoz)KREATOR – Hate Über Alles
(06/10 – Nuclear Blast)

01. Sergio Corbucci Is Dead
02. Hate Über Alles
03. Killer Of Jesus
04. Crush The Tyrants
05. Strongest Of The Strong
06. Become Immortal
07. Conquer And Destroy
08. Midnight Sun
09. Demonic Future
10. Pride Comes Before The Fall
11. Dying Planet
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.