Skip to content

KORI zenekar: Húszra lapot – Karrierösszegző album Koroknai Árpádtól

2023 végének egyik fontos és izgalmas kiadványaként jelent meg a Koroknai Árpád (Zorall, ex-Omen, ex-P.Box, ex-Szfinx) énekes vezette formáció Húszra lapot című bemutatkozó albuma. A korongra került 10 minőségi rock / hard rock szerzeményből álló dalcsokor – amelyben közel egy tucat zenész és énekesnő is közreműködik vendégként – a tavaly ősszel Tenerifére költözött Kori pályájának keresztmetszeteként is felfogható.

Kori az albumról: “A szólólemez ad egy olyan szabadságot, hogy bátrabban kísérletezhetek és megmutathatom olyan oldalamat is, amire korábban nem volt lehetőségem. Ha megnézed, én mindig valahova érkeztem, egy-egy zenekarba, ami már készen volt, a Szfinx kivételével. Ellenben itt nyugodtan elrugaszkodhattam szinte mindentől, hiszen itt nem kötött semmilyen név egy adott stílushoz úgymond. Ez az album eklektikusabb, sokszínűbb, mint bármi, amit korábban csináltam, és ez annak is köszönhető, hogy több szerzőtárssal is dolgoztam.”

A címválasztás kapcsán pedig még ezt fűzte hozzá: “A ‘Húszra lapot’ cím adta magát, mivel 2020 elején alakult a csapat, majd a Covid teljesen átrendezte a világot, és mindenki azt mondta, hogy ebben a helyzetben egy új zenekart beindítani nem vall ép elmére. De mi mégis 20-ra kértünk lapot!”

.

A lemezen közreműködtek: Kozma Norbert (gitár, akusztikus gitár), Miski Zoltán (basszusgitár), Demkó Mátyás (billentyűk), Gerőly Mátyás (dob), Závodi Gábor (billentyűk), Szvára Zsanett (vokál), Varga Antal (basszusgitár), Czirják “Zityi” Zoltán (billentyűk), Tóth Zsolt (dob), Erdős Fruzsina (vokál), Sári Évi (vokál).

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/kori

KORI zenekar: Koroknai Árpád – ének, vokál / Simonyi László – gitár, vokál / Németh Attila „Ger-Man” – billentyűk / Nagy Gábor – basszusgitár / Sávai Bence – dob

KORI zenekar FB-oldal: https://www.facebook.com/koriarpi
Koroknai Árpád FB-oldal: https://www.facebook.com/profile.php?id=100040087676596
KORI zenekar az online felületeken: https://songwhip.com/kori2

fotó: Bende Csaba

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw