IRON MAIDEN – Bruce Dickinson elmagyarázta, hogy miért lépett ki 1993-ban

A beszélgetős “spoken word” turnéjának montreali állomásán Bruce Dickinson egy rajongói kérdésre válaszolva megfogalmazta, hogy miért is lépett ki 1993-ban az Iron Maidenből.

Őszintén szólva, én is ugyanúgy meglepődtem, mint bárki más. Nem hiszem, hogy az emberek akkoriban tényleg elhitték, hogy megteszem. Az embernek néha változtatnia kell az életén.

Egyszerűen csak azt gondoltam, hogy ha örökké a Maidenben maradok, akkor csakis azt fogom tudni, hogy milyen a Maidenben lenni. Ahhoz, hogy megtudjam, milyen a Maidenen kívül élni, el kellett mennem, ki kellett lépnem, mert ha nem teszem meg, bármit is csinálok, igazából senki sem fogja komolyan venni. Akkor azt mondták volna, hogy ‘Ó, isten áldja meg, szólólemezt készít. Ez nem igazán fontos. Hadd szórakozzon egyet, aztán úgyis nyomja tovább a Maidennel.

Utáltam ezt, igaz. Úgyhogy azt gondoltam: ‘Rohadjon meg, egyszerűen kilépek’. És sokan kérdezték, hogy mi lesz, ha nem jön össze a szólókarriered?. Erre azt mondtam, ‘Nos, erről Isten vagy a sors dönt majd, és talán így lesz a legjobb’. Úgy voltam ezzel, hogy talán jobb ezt most megtenni, kezdeni valami mást az életemmel, mint az, hogy ücsörgök valamilyen fantáziavilágban, és a végén egyre csak mogorvább leszek.Bruce Dickinson távozása után Blaze Bayley lett az Iron Maiden énekese, vele készültek el a The X Factor és a Virtual XI című albumok, majd 1999-ben Dickinson visszatért a csapatba. A köztes időszakban születtek meg a Balls to Picasso, a Skunkworks, az Accident of Birth és a The Chemical Wedding című szólóalbumai, melyek közóül az utóbbi kettő már visszatérés volt a metalhoz.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.