FOO FIGHTERS – 50 évesen elhunyt Taylor Hawkins dobos

50 éves korában elhunyt a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins. A zenekar rövid közleményben erősítette meg a tragikus hírt.

A Foo Fighters családot lesújtotta szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és korai elvesztése. Zenészi lelke és fertőző nevetése örökké velünk él. Szívünk mélyen együtt érez a feleségével, a gyermekeivel és a családjával. Kérjük, hogy a magánéletüket a legnagyobb tisztelettel kezeljék ezekben az elképzelhetetlenül nehéz időkben.

A Foo Fighters Dél-Amerikában turnézik jelenleg, Taylor halála idején a kolumbiai Bogotában készültek fellépni. Ezt a koncertet azóta lemondták. A zenész halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Taylor Hawkins a texasi Fort Worthben született, 1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, előzőleg a kaliforniai Sylvia zenekarban játszott, de Sass Jordan kísérőzenekarának is tagja volt, és turnézott Alanis Morissette dobosaként is.

A legutóbbi Foo Fighters album a tavalyi Medicine At Midnight album volt, de kihoztak egy Bee Gees feldolgozásanyagot, és Taylor szerepelt a Foo Fighters Studio 666 című horrorfilmjében is.

Hawkinsnak volt szólóprojektje is, a Taylor Hawkins And The Coattal Riders, amellyel 2006-ban adta ki az első albumot, 2019-ben pedig a Get The Money című folytatást. További mellékprojektjei közé tartozott a The Birds Of Satan és a Cheavy Metal, utóbbival klasszikus rocknótákat adott elő. Nemrég a Jane’s Addiction tagjaival, Dave Navarro-val és Chris Chaney-vel alakított meg egy NHC nevű szupergruppot.

Hawkins 2005-ben nősült meg, feleségével, Alisonnal három gyermekük született: Oliver Shane, Annabelle és Everleigh.


Nyugodj békében!

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.