INHALE ME – Új klip a budapesti modern metalosoktól: Black Market

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett még a múlt hónapban a modern metalos budapesti Inhale Me. A Black Market című dalukhoz most egy klip is született. Az EP borítója egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth Gábor (Ghostship Recordings) segítségével készültek.

A Black Market leszakítja az arcodat, miközben letargiába taszít. A témája a fogyasztói társadalom és a modernkori rabszolgaság, az emberi élet kontra anyagi haszon egyoldalú harcát mutatja be. Az utolsó másodpercig szétvisz. A videó munkálatait mind DIY módon magunknak csináltuk, míg az utómunkáról Sergey Stovba gondoskodott, akárcsak a Renegade esetében.

A videóban Brúnó küzd egy takarófóliával. Igazából ez egy erősen társadalomkritikus a dal, és valahol a fojtogató társadalmat jelképezi, ahogy nem tud szabadulni a fólia mögül.

Élőben is elcsípheted őket, február 24-én a Dürer Kertben játszanak a Dreadwolf és az Icenap társaságában.


www.facebook.com/inhalemeband
 INHALE ME – Black Market (a 2021-es Cursed EP-hez)
Csiki Dávid dalszerző-gitáros a nuskullnak az EP-premier kapcsán:  “A Cursed EP egy érzelmi hullámvasút: a maga 15 percével biztosan kiszakít majd a valóságból, míg reggel munkába mész a metrón vagy éjszaka sétálsz hazafelé egy átpiált éjszaka után. A dalok úgy is tudnak egy egészet alkotni, hogy témailag és stílusilag is eltérőek. Más arcunkat mutatják meg, változatosak és sokféle stílusból merítenek, míg Brúnó üvöltése egy új dimenziót nyitott meg a hangzásunkban. A dallamos ének mellett az üvöltés a tőle megszokott kiszámítható mélyek mellett egy elemibb oldalát is megmutatja.

Az elsőként megjelent Renegade dal a modern metalcore elemeivel remek választás volt első single-nek. Aztán a Black Market leszakítja az arcod, miközben letargiába taszít. A témája a fogyasztói társadalom és a modern kori rabszolgaság, az emberi élet kontra anyagi haszon egyoldalú harcát mutatja be. Az utolsó másodpercig szétvisz. Hamarosan vizuálisan is alátámasztjuk a dalt. A videó munkálatait mind DIY módon magunknak csináltuk, míg az utómunkáról Sergey Stovba gondoskodott, akárcsak a Renegade esetében.

A harmadik tétel, a Wall of Doubts egy kérdőjelekkel teli útvesztőbe kalauzol, ahol a megoldás az elengedés, ami a továbblépést nyújthatja, de megéri lemondani a jóról, ha már egyszer a miénk volt… (?) Zeneileg talán a legfülbemászóbb dal az EP-ről.

Az Enemy talán legszemélyesebb tétel egy fiú és egy apa örökös ellentétéről szól, ami tele van rivalizálással, lemondásokkal, büszkeséggel és megbánással. A dal zeneileg is megvalósítja ezeket a változatos érzéseket.INHALE ME – Cursed EP (2021)


INHALE ME – Renegade (a 2021-es Cursed EP előzeteseként)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.