Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

INHALE ME – Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth Gábor (Ghostship Recordings) segítségével készültek.

Csiki Dávid dalszerző-gitáros a nuskullnak a premier kapcsán:  “A Cursed EP egy érzelmi hullámvasút: a maga 15 percével biztosan kiszakít majd a valóságból, míg reggel munkába mész a metrón vagy éjszaka sétálsz hazafelé egy átpiált éjszaka után. A dalok úgy is tudnak egy egészet alkotni, hogy témailag és stílusilag is eltérőek. Más arcunkat mutatják meg, változatosak és sokféle stílusból merítenek, míg Brúnó üvöltése egy új dimenziót nyitott meg a hangzásunkban. A dallamos ének mellett az üvöltés a tőle megszokott kiszámítható mélyek mellett egy elemibb oldalát is megmutatja.

Az elsőként megjelent Renegade dal a modern metalcore elemeivel remek választás volt első single-nek. Aztán a Black Market leszakítja az arcod, miközben letargiába taszít. A témája a fogyasztói társadalom és a modern kori rabszolgaság, az emberi élet kontra anyagi haszon egyoldalú harcát mutatja be. Az utolsó másodpercig szétvisz. Hamarosan vizuálisan is alátámasztjuk a dalt. A videó munkálatait mind DIY módon magunknak csináltuk, míg az utómunkáról Sergey Stovba gondoskodott, akárcsak a Renegade esetében.

A harmadik tétel, a Wall of Doubts egy kérdőjelekkel teli útvesztőbe kalauzol, ahol a megoldás az elengedés, ami a továbblépést nyújthatja, de megéri lemondani a jóról, ha már egyszer a miénk volt… (?) Zeneileg talán a legfülbemászóbb dal az EP-ről.

Az Enemy talán legszemélyesebb tétel egy fiú és egy apa örökös ellentétéről szól, ami tele van rivalizálással, lemondásokkal, büszkeséggel és megbánással. A dal zeneileg is megvalósítja ezeket a változatos érzéseket.www.facebook.com/inhalemeband
 INHALE ME – Cursed EP (2021)
INHALE ME – Renegade (a 2021-es Cursed EP előzeteseként)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV