Skip to content

ICED EARTH – Kilépések és elhatárolódások

Az Iced Earth-ből hivatalosan is távozott Stu Block énekes és Luke Appleton basszusgitáros, de Jake Dreyer gitáros is világossá tette, hogy mostantól csakis a Witherfall zenekarra fog koncentrálni. Ismert, hogy az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer gitáros január 6-án behatolt a tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Aznap több száz Trump-párti tüntető tört be az amerikai törvényhozás épületébe, ahol akkor az elektori szavazatok hivatalos megszámlálását végezték, hitelesítve Joe Biden győzelmét.

A zavargás kapcsán Jon Schaffer ellen is büntetőeljárás indult, és a legutóbbi hírek szerint továbbra is arra vár, hogy Washingtonba szállítsák az eljárás végett. A Wish-TV beszámolója szerint az FBI úgy véli, hogy Schaffer egyike volt azon rendbontóknak, akik medveriasztó gázspray-t használtak a Capitolium rendőrsége ellen.


Stu Block énekes úgy fogalmazott, hogy a történtek nyomán átértékelte az életét, a munkáját és a jövőjét, a basszer Luke pedig a Washington DC-ben történtek után nem volt más választása, mint kilépni a zenekarból. Jake Dreyer gitáros is elhatárolódott a zenekartól, mostantól csak a saját bandájára, a Witherfallra koncentrál majd. Jake azt mondja, hogy élvezte az Iced Earth-ben töltött pár évet, de „sajnálatos, ahogy az események alakultak”. Brent Smedley dobosról egyelőre nem érkezett hír, de ennek talán már nincs is akkora jelentősége.

Schaffer mindkét csapata, az Iced Earth és a Demons & Wizards is eltűnt korábban a Century Media oldalán a kiadó bandái közül, de az egykori Century Media művészek között sem szerepel egyik banda sem. A kiadó webes boltjából sem lehet már rendelni a két zenekar merch-termékeit. A Century Media kiadó hivatalosan még nem kommentálta a történteket.


Pár hete Hansi Kürsch énekes is bejelentette, hogy kilép a Jon Schafferrel közös formációjából, a Demons & Wizards-ból.

Hansi Kürsch:Hétfőn tudattam Jonnal és a Century Media kiadóval, hogy azonnali hatállyal távozom a Demons & Wizards projektből. Együttműködésem Jonnal a Demons & Wizards-ban ezennel véget ért.

A Demons & Wizards harmadik albuma (III) tavaly februárban jelent meg. Hansi főbandája, a Blind Guardian már korábban elhatárolódott az erőszakos cselekedetektől a hivatalos honlapján.
Jon Schaffer egy 2018-as interjújában így fogalmazott:

Nagyjából annyira vagyok anarchista, amennyire ez csak lehetséges. Nem vagyok rajongója a kormányzásnak. Nem vagyok rajongója a baloldalnak sem, épp olyan nevetségesek, mint a szélsőjobbosok.


A Blind Guardian főnökével, Hansi Kürsch-sel közös Demons & Wizards projektben is aktív Jon Schafferről hosszú évek óta köztudott, hogy politikailag is aktív, a politikai berendezkedéssel kapcsolatos kritikáit már a 2009-ben megalakított Sons Of Liberty projektjében is nyilvánvalóvá tette. Szerinte a politikai elit célja egy világkormány, múlt nyáron pedig arról is nyilatkozott, hogy a mostani világjárvány is része egy, az emberiség elleni profithajhász összeesküvésnek.KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw