ICED EARTH – Jon Schaffer is ott volt a washingtoni tüntetők és a Capitoliumot megrohamozók között

Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke, gitárosa is ott volt azon tüntetők között tegnap, akik a Capitolium megrohamozása után be is jutottak az amerikai törvényhozás épületébe Washington DC-ben. Mindez azután történt, hogy Donald Trump mellett több tízezren tartottak szimpátiatüntetést, miközben a Capitoliumban a képviselők összeültek, hogy hitelesítsék az amerikai elnökválasztás eredményét, amelynek révén Joe Biden lesz az USA elnöke.

Jon Schafferrel még a capitoliumi események előtt röviden nyilatkozott a német Die Weltnek (a cikkben tévesen John Schaperként szerepel).

Annyi lesz nekik – mondta az Indianából érkező Schaffer a riporternek az amerikai politikai berendezkedésről. – Nem a megfelelő emberekkel húztak ujjat, higgye el nekem.

Miután a riporter megkérdezte, hogy számít-e zavargásokra, Schaffer ezt mondta: “Ha valaki erőszakot alkalmaz velünk szemben, mi is ennek megfelelően fogunk reagálni. Nem ez a szándékunk, de készen állunk rá.
(Fotó: Carolina Drüten)A Blind Guardian főnökével, Hansi Kürsch-sel közös Demons And Wizards projektben is aktív Jon Schafferről hosszú évek óta köztudott, hogy politikailag is aktív, a politikai berendezkedéssel kapcsolatos kritikáit már a 2009-ben megalakított Sons Of Liberty projektjében is nyilvánvalóvá tette. Szerinte a politikai elit célja egy világkormány, múlt nyáron pedig arról is nyilatkozott, hogy a mostani világjárvány is része egy, az emberiség elleni profithajhász összeesküvésnek.

Schaffer a Capitoliumban, 2021. január 6.
SONS OF LIBERTY – We The People (2010)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.