IBARAKI – Black metal a Trivium főnökétől, az album mellé egy friss klip: Kagutsuchi

Még januárban érkezett meg az első dal Matt Heafy black metalos projektjétől, az Ibarakitól, amelyben Ihsahn az Emperorból társszerzőként közreműködött. A Rashomon címet viselő teljes album már végighallgatható, és van egy friss videóklip is a Kagutsuchi dalhoz.

A videóval kísért második dalban, az Akumuban a Behemoth főnöke, Nergal közreműködik, a lemezről bővebben is olvashatsz a Dio-címlapos májusi HammerWorld magazinban.

A Trivium is aktív volt az utóbbi években, de azért a frontember Matt Heafy arra is talált időt, hogy a sokat emlegetett black metal projektjén dolgozzon.


Zsonglőrködnöm kellett a két lemezzel, de ez nem volt azért annyira problémás, mert alapból nagyon szorongó ember vagyok, és a szorongásomat úgy kezelem, hogy annyi mindent csinálok párhuzamosan, amennyit csak lehet. Mindig igyekszem lekötni, elfoglalni magam. Kiegyensúlyozottabb vagyok, ha sok mindent csinálok. Így sikerült egyszerre dolgoznom az Ibaraki lemezén és a tavalyi Trivium albumon.


IBARAKI – Kagutsuchi (a 2022-es Rashomon albumhoz)


IBARAKI – Rashomon (a 2022-es album)01. Hakanaki Hitsuzen
02. Kagutsuchi
03. Ibaraki-Dōji
04. Jigoku Dayū
05. Tamashii No Houkai
06. Akumu (Feat. Nergal)
07. Komorebi
08. Rōnin (feat. Gerard Way)
09. Susanoo No Mikoto (feat. Ihsahn)
10. Kaizoku
IBARAKI feat. Gerard Way – Rōnin (a 2022-es Rashomon albumhoz)Matt Heafy:Az Akumu annyit tesz: ‘rémálom’ – és ezzel a tétellel is arra bátorítom a hallgatót, hogy dolgozzon azon, hogy megtalálja a saját értelmezését mindannak, amit elcsíp a dalszövegből, a zenéből és a klip kísérteties vizuális megjelenítéséből. Mindig is lenyűgözött Sagazan ‘Transfiguration’ című műve, és évek óta szerettem volna tisztelegni előtt egy performansz típusú művészeti előadással. Az, hogy végre elmerülhettem a stílusában, intenzív élmény volt!

Azzal, hogy Nergal vendégeskedik ebben az Ihsahnnal közösen írt dalban, számos régi hatásomat ötvözhettem, és amikor Nergal lengyelre fordította le a szövegemet, az egy másik szintre emelte a dalt.


IBARAKI feat. Nergal – Akumu (a 2022-es Rashomon albumhoz)


Matt Heafy:A Tamashii No Houkai jelentése ‘a lélek megtörése’ vagy ‘lélekösszeomlás’. Ez egy olyan japán kifejezés, amely valójában nem létezett, ma raktuk össze, hogy tükrözze a dal üzenetét.

A Tamashii No Houkai dal társszerzője Ihsahn – az Emperor mögött álló legenda és egy olyan zenész, aki régóta hatással van rám, továbbá mentorom sok mindenben a zenei dolgaimat illetően. Ennek a dalnak a megírása volt a fordulópont az Ibaraki számára, mert összefoglalt mindent a múltból, a jelenből és a jövőből, a black metallal összefüggésben.IBARAKI – Tamashii No Houkai (a 2022-es Rashomon albumhoz)

IBARAKI – Rashomon
(05/06 – Nuclear Blast)

01. Hakanaki Hitsuzen
02. Kagutsuchi
03. Ibaraki-Dōji
04. Jigoku Dayū
05. Tamashii No Houkai
06. Akumu (Feat. Nergal)
07. Komorebi
08. Rōnin (feat. Gerard Way)
09. Susanoo No Mikoto (feat. Ihsahn)
10. Kaizoku
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.