Skip to content

GHOST TOAST – Csatakiáltás Debrecenből, a márciusi album első dala: Get Rid Of

Shade Without Color címmel március 3-án lát majd napvilágot az instrumentális prog rockos/metalos, pszichedelikus, poszt-rockos debreceni Ghost Toast zenekar ötödik albuma. A 2020-as Shape Without Form lemez utódjáról már itt is van az első előzetes dal, a Get Rid Of.

Az új lemezt is a finn Inverse Records gondozza, az artworköt Antal Miklós Tod készítette, a mix és a maszter a Denevér Hangstúdió (Cserfalvi Zoltán, Boros Béla) munkája.

A Get Rid Of egy csatakiáltás, de te választhatsz ellenséget. Egy gyors és hozzánk mérten súlyos dallal akartuk indítani a lemezt, ami a kezdeti szomorúságból szabadságvággyá edződik.

A Shade Without Color a 2020-as Shape Without Form című albumunk folytatása. A dalok többsége egy időben íródott, és egyfajta ‘dupla albumnak’ szántuk, dacára a megjelenésük eltérő időpontjának. Mindkét lemezcím T.S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét album többnyire az üresség témájával, az üressé válás folyamatával foglalkozik – persze csak olyan mértékben, ahogy az egy instrumentális anyaghoz illik.

Valójában nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzete. Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert.A Ghost Toast 2008 őszén alakult, a debütáló lemezük 2011 februárjában jelent meg Toast In The Shell címmel. Ezt követte 2013-ban a There is no en…, majd 2017-ben az Out Of This World. A Shape Without Form 2020. márciusában jelent meg a finn Inverse-nél, ezt követően a Ghost Toast átesett az első tagcseréjén: Papp László dobos helyére Cserős Zoltán érkezett.

Ghost Toast: Stefán János -basszusgitár, effektek, akusztikus gitár, billentyű, Rózsavölgyi Bence – gitár, Cserős Zoltán – dobok, dobprogramozás, Pusker János – cselló, billentyű.


www.facebook.com/ghosttoastband

GHOST TOAST – Get Rid Of (a 2022-es Shade Without Color album előzeteseként)

GHOST TOAST – Shade Without Color
(03/03 – Inverse Records)

01. Get Rid Of
02. Leaders
03. Chasing Time
04. Let Me Be No Nearer
05. Acceptance
06. Deliberate Disguises
07. Reaper Man
08. Whimper
09. Rejtekből


nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw