GHOST TOAST – Csatakiáltás Debrecenből, a márciusi album első dala: Get Rid Of

Shade Without Color címmel március 3-án lát majd napvilágot az instrumentális prog rockos/metalos, pszichedelikus, poszt-rockos debreceni Ghost Toast zenekar ötödik albuma. A 2020-as Shape Without Form lemez utódjáról már itt is van az első előzetes dal, a Get Rid Of.

Az új lemezt is a finn Inverse Records gondozza, az artworköt Antal Miklós Tod készítette, a mix és a maszter a Denevér Hangstúdió (Cserfalvi Zoltán, Boros Béla) munkája.

A Get Rid Of egy csatakiáltás, de te választhatsz ellenséget. Egy gyors és hozzánk mérten súlyos dallal akartuk indítani a lemezt, ami a kezdeti szomorúságból szabadságvággyá edződik.

A Shade Without Color a 2020-as Shape Without Form című albumunk folytatása. A dalok többsége egy időben íródott, és egyfajta ‘dupla albumnak’ szántuk, dacára a megjelenésük eltérő időpontjának. Mindkét lemezcím T.S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét album többnyire az üresség témájával, az üressé válás folyamatával foglalkozik – persze csak olyan mértékben, ahogy az egy instrumentális anyaghoz illik.

Valójában nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzete. Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert.A Ghost Toast 2008 őszén alakult, a debütáló lemezük 2011 februárjában jelent meg Toast In The Shell címmel. Ezt követte 2013-ban a There is no en…, majd 2017-ben az Out Of This World. A Shape Without Form 2020. márciusában jelent meg a finn Inverse-nél, ezt követően a Ghost Toast átesett az első tagcseréjén: Papp László dobos helyére Cserős Zoltán érkezett.

Ghost Toast: Stefán János -basszusgitár, effektek, akusztikus gitár, billentyű, Rózsavölgyi Bence – gitár, Cserős Zoltán – dobok, dobprogramozás, Pusker János – cselló, billentyű.


www.facebook.com/ghosttoastband

GHOST TOAST – Get Rid Of (a 2022-es Shade Without Color album előzeteseként)

GHOST TOAST – Shade Without Color
(03/03 – Inverse Records)

01. Get Rid Of
02. Leaders
03. Chasing Time
04. Let Me Be No Nearer
05. Acceptance
06. Deliberate Disguises
07. Reaper Man
08. Whimper
09. Rejtekből


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.