Skip to content

GHOST TOAST – Csatakiáltás Debrecenből, a márciusi album első dala: Get Rid Of

Shade Without Color címmel március 3-án lát majd napvilágot az instrumentális prog rockos/metalos, pszichedelikus, poszt-rockos debreceni Ghost Toast zenekar ötödik albuma. A 2020-as Shape Without Form lemez utódjáról már itt is van az első előzetes dal, a Get Rid Of.

Az új lemezt is a finn Inverse Records gondozza, az artworköt Antal Miklós Tod készítette, a mix és a maszter a Denevér Hangstúdió (Cserfalvi Zoltán, Boros Béla) munkája.

A Get Rid Of egy csatakiáltás, de te választhatsz ellenséget. Egy gyors és hozzánk mérten súlyos dallal akartuk indítani a lemezt, ami a kezdeti szomorúságból szabadságvággyá edződik.

A Shade Without Color a 2020-as Shape Without Form című albumunk folytatása. A dalok többsége egy időben íródott, és egyfajta ‘dupla albumnak’ szántuk, dacára a megjelenésük eltérő időpontjának. Mindkét lemezcím T.S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét album többnyire az üresség témájával, az üressé válás folyamatával foglalkozik – persze csak olyan mértékben, ahogy az egy instrumentális anyaghoz illik.

Valójában nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzete. Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert.A Ghost Toast 2008 őszén alakult, a debütáló lemezük 2011 februárjában jelent meg Toast In The Shell címmel. Ezt követte 2013-ban a There is no en…, majd 2017-ben az Out Of This World. A Shape Without Form 2020. márciusában jelent meg a finn Inverse-nél, ezt követően a Ghost Toast átesett az első tagcseréjén: Papp László dobos helyére Cserős Zoltán érkezett.

Ghost Toast: Stefán János -basszusgitár, effektek, akusztikus gitár, billentyű, Rózsavölgyi Bence – gitár, Cserős Zoltán – dobok, dobprogramozás, Pusker János – cselló, billentyű.


www.facebook.com/ghosttoastband

GHOST TOAST – Get Rid Of (a 2022-es Shade Without Color album előzeteseként)

GHOST TOAST – Shade Without Color
(03/03 – Inverse Records)

01. Get Rid Of
02. Leaders
03. Chasing Time
04. Let Me Be No Nearer
05. Acceptance
06. Deliberate Disguises
07. Reaper Man
08. Whimper
09. Rejtekből


nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw