EZÚTTAL UZSEKA NORBIVAL KÉSZÜLT INTERJÚ A GRUNGERY-N

A múlt hónap végén már bemutattunk egy friss és nagyon jó kis hazai oldalt, grungery.hu a neve, ahol tartalmas interjúkat és exkluzív koncertbeszámolókat (Monster Magnet, Ed Kowalczyk stb.) is olvashatsz a hírek, érdekes cikkek, posztok mellett egy vérbeli rock, metal, grunge fanatikus, Pintér Miklós tollából. Többek között készült már interjú az Ozone Mama gitárosával, Gábor Andrissal, de a ‘Grunge és én’ sorozat részeként a SportTV Trash Talk műsorának NBA szakértőjével, is, Tőrös Balázzsal is.

A sorozathoz készült interjú a HammerWorld magazin szerkesztőjével, Lénárd Lászlóval is (első rész – katt, második rész – katt), grunge-ról is persze, de a Metallica Hungarica 1986-os indulásáról, valamint a Metal Hammer Hungarica fejlődéséről, és mindarról a változásról, ami a ’90-es évek elején lezajlott a rockszíntéren. Most egy újabb Hammeres újságíró került mikrofonvégre, Uzseka Norbert, és a vele készült interjú első részét máris megtalálod a honlapon. Itt pedig egy kis ízelítőt olvashatsz:

Hogy talált meg téged a grunge?

„A Hammerben is lehetett olvasni már lemezkritikákat a Seattle-i zenekarokról, de leginkább az volt meghatározó, amikor először láttam az MTV-n a Man In The Box videóját. Az sokkolt. Úristen, mi ez? Az a levarrt szemű ember, meg ahogyan Layne Staley ott ücsörög abban az ólban… akkoriban még az is nagy dolognak számított, ha az MTV-n leadták a hajbandák klipjei között mondjuk a Silent Lucidityt, nem hogy egy ilyet. Elsőre egyébként nem is volt szerelem.”

Mitől változott ez meg?

„A szerelemtől. (nevet) Az első komoly barátnőm volt az, aki rákattant a grunge-ra, én pedig rajta keresztül. Neki volt először cd lejátszója, és neki voltak meg a Pearl Jam, az Alice in Chains meg a Soundgarden lemezei.”

Te is azt érezted, mint annyian mások, hogy ez a zene valami más, mint eddig?

„Abszolút. Nekem az első igazán aktuális rock zenekarok, amiket hallgattam, a Europe, a Bon Jovi, meg a Guns N’Roses voltak. Úgyhogy ez még bőven a hajbandák korszaka volt. Egy 16 éves srác arcába az lett tolva, hogy szépfiúk vagyunk, csajozunk, bulizunk, és én ezt már akkor sem teljesen éreztem a magaménak. Levette az ember, hogy a hajbandák világa a magyar valósághoz viszonyítva nagyon messze van. Emiatt az egész glam vonal – pláne itthonról nézve – számomra nem volt túl hiteles. Nyilván azért szerettem a Queensryche-ot is, mert az sem erről szólt. Egy átlag magyar ember lelkivilágához a grunge sokkal közelebb állt.”

Az, ahogyan a grunge bandák énekesei máshogyan énekeltek, vagy a belülről jövő, őszintébb szövegek hatottak rád valahogy?

„Fölfedeztem, hogy depressziós vagyok. Nem, ez vicc volt.” (nevet)

A teljes Uzseka Norbi interjúhoz kattints ide!

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.