Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

EZÚTTAL UZSEKA NORBIVAL KÉSZÜLT INTERJÚ A GRUNGERY-N

A múlt hónap végén már bemutattunk egy friss és nagyon jó kis hazai oldalt, grungery.hu a neve, ahol tartalmas interjúkat és exkluzív koncertbeszámolókat (Monster Magnet, Ed Kowalczyk stb.) is olvashatsz a hírek, érdekes cikkek, posztok mellett egy vérbeli rock, metal, grunge fanatikus, Pintér Miklós tollából. Többek között készült már interjú az Ozone Mama gitárosával, Gábor Andrissal, de a ‘Grunge és én’ sorozat részeként a SportTV Trash Talk műsorának NBA szakértőjével, is, Tőrös Balázzsal is.

A sorozathoz készült interjú a HammerWorld magazin szerkesztőjével, Lénárd Lászlóval is (első rész – katt, második rész – katt), grunge-ról is persze, de a Metallica Hungarica 1986-os indulásáról, valamint a Metal Hammer Hungarica fejlődéséről, és mindarról a változásról, ami a ’90-es évek elején lezajlott a rockszíntéren. Most egy újabb Hammeres újságíró került mikrofonvégre, Uzseka Norbert, és a vele készült interjú első részét máris megtalálod a honlapon. Itt pedig egy kis ízelítőt olvashatsz:

Hogy talált meg téged a grunge?

„A Hammerben is lehetett olvasni már lemezkritikákat a Seattle-i zenekarokról, de leginkább az volt meghatározó, amikor először láttam az MTV-n a Man In The Box videóját. Az sokkolt. Úristen, mi ez? Az a levarrt szemű ember, meg ahogyan Layne Staley ott ücsörög abban az ólban… akkoriban még az is nagy dolognak számított, ha az MTV-n leadták a hajbandák klipjei között mondjuk a Silent Lucidityt, nem hogy egy ilyet. Elsőre egyébként nem is volt szerelem.”

Mitől változott ez meg?

„A szerelemtől. (nevet) Az első komoly barátnőm volt az, aki rákattant a grunge-ra, én pedig rajta keresztül. Neki volt először cd lejátszója, és neki voltak meg a Pearl Jam, az Alice in Chains meg a Soundgarden lemezei.”

Te is azt érezted, mint annyian mások, hogy ez a zene valami más, mint eddig?

„Abszolút. Nekem az első igazán aktuális rock zenekarok, amiket hallgattam, a Europe, a Bon Jovi, meg a Guns N’Roses voltak. Úgyhogy ez még bőven a hajbandák korszaka volt. Egy 16 éves srác arcába az lett tolva, hogy szépfiúk vagyunk, csajozunk, bulizunk, és én ezt már akkor sem teljesen éreztem a magaménak. Levette az ember, hogy a hajbandák világa a magyar valósághoz viszonyítva nagyon messze van. Emiatt az egész glam vonal – pláne itthonról nézve – számomra nem volt túl hiteles. Nyilván azért szerettem a Queensryche-ot is, mert az sem erről szólt. Egy átlag magyar ember lelkivilágához a grunge sokkal közelebb állt.”

Az, ahogyan a grunge bandák énekesei máshogyan énekeltek, vagy a belülről jövő, őszintébb szövegek hatottak rád valahogy?

„Fölfedeztem, hogy depressziós vagyok. Nem, ez vicc volt.” (nevet)

A teljes Uzseka Norbi interjúhoz kattints ide!

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV