MÚLTIDÉZŐS INTERJÚ LÉNÁRD LÁSZLÓVAL A GRUNGERY-N!

Van egy nagyon friss és nagyon jó kis hazai oldal, a Grungery.hu, ami csupán pár hete indult el, de igen tartalmas interjúkat és exkluzív koncertbeszámolókat (Monster Magnet, Ed Kowalczyk stb.) is olvashatsz a hírek, érdekes cikkek, posztok mellett egy vérbeli rock, metal, grunge fanatikus, Pintér Miklós tollából.

Többek között készült már interjú az Ozone Mama gitárosával, Gábor Andrissal, de a ‘Grunge és én’ sorozat részeként a SportTV Trash Talk műsorának NBA szakértőjével, is, Tőrös Balázzsal is.

A sorozat legfrissebb interjúja a HammerWorld szerkesztőjével, Lénárd Lászlóval készült, grunge-ról is persze, de a Metallica Hungarica 1986-os indulásáról, valamint a Metal Hammer Hungarica fejlődéséről, és mindarról a változásról, ami a ’90-es évek elején lezajlott a rockszíntéren. És ez még csak a monstre beszélgetés első része!

L.L.: „Itthon nem voltak még bent a nagy kiadók akkor, tehát nem kaptunk albumokat, hogy írjunk róluk, így ezeket megvettük magunknak. Nekünk az volt a szerencsénk, hogy aránylag gyakran mentünk ki Németországba, Berlinbe, Ausztriába. A német kiadóhoz, meg koncertekre is. Akkoriban minden pénzem lemezekre, koncertjegyekre ment el, a Louder Than Love-ot is kint vettem meg bakeliten. Azok a lemezek, amiket a Hangpróba rovatban pontoztunk, szinte kivétel nélkül az én megvásárolt bakelitjeim voltak. Vagy amiket felvetettem kazettára a Solarisban vagy a Vikingben. Később a német Hammerben is hatalmas promo-kazetta begyűjtéseket rendeztünk. Ami nekik nem kellett, azt mind hordtuk haza! (nevet) Kívülről lehet, hogy úgy látszott, hogy ’ezek csak ülnek ott a szerkesztőségben, várják a postást, aztán meg jól lefikázzák a lemezeket’, de ez egyáltalán nem így ment!” (nevet)

„Az Alice in Chainst a Megadeth előzenekaraként láttam először Németországban. A Facelift lemez még friss volt akkor, a kiadójuk tolta be őket a Megadeth turnéra. Mai fejjel hihetetlennek tűnhet, de amikor elkezdődött az Alice in Chains koncert, majdnem teljesen üres volt a nézőtér, még az első sor sem volt teljes. Ott álltunk pár klasszikus felvarrós, mellényes thrash-rajongóval. Layne-ék nagyon fiatalok voltak akkor, olyan igazi, ártatlan, hamvas arcú srácok. Nekünk is abszolút az első élmény volt, de tetszettek, mert ott volt a zenéjükben a Sabbath!” (nevet)

A teljes interjúhoz kattints ide!

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.