EXTREMENOISEFEST – Bizonytalan a kárpátaljai zenekarok fellépése

Az április 16-án Szerencsen megrendezésre kerülő ExtremeNoiseFest meghívott zenekarai között ott van két ungvári csapat, a death metalos Castrum és a goregrind vonalas Hulla is, ám az ukrajnai háború miatt nincs sok esély a koncertjeikre. Ahogy a mindkét formáció alappillérének számító Kornél fogalmaz, jelenleg arra sincs mód, hogy a zenésztársaival próbáljon, nemhogy stúdió vagy próbaterem, de igazából szinte semmi sincs nyitva az országban.

A szerencsi fesztivál szervezői ennek ellenére próbálnak pozitívan gondolkodni, és bíznak benne, hogy végül valami csoda folytán mindkét banda felbukkan a rendezvényen. Így arra a kérdésre, hogy a „csoda elmaradása” esetén terveznek-e más bandákat meghívni, a következő választ adták:

Még egy kicsit kivárunk, de egyébként igen, tervezünk. De hátha addig jobb irányban alakulnak a dolgok.”

A Rákóczi-várban 2019 decembere után végre ismét megrendezésre kerülő fesztiválon a jászárokszállási thrasher Morfium, a death metalos szegedi Molis Sepulcrum, illetve a patinás lengyel black csapat, a Besatt lép színpadra – remélhetőleg a Castrum és a Hulla társaságában. A Hulla egyébként éppen az elmúlt napokban kezdte (volna…) el a munkálatait a tavaly júliusban kiadott Supermassive Black Wound EP-t követő második anyagán.


HULLA – Fatal Hobby (2021)


CASTRUM – Spirit Crusher (Death, 2019)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.