Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

EX DEO – Új lemezelőzetes dal az Unleash The Archers énekesnőjével: Boudicca (Queen of the Iceni)

The Thirteen Years Of Nero címmel augusztus 27-én jelenik meg a Kataklysm-vezér Maurizio Iacomo másik csapata, a 2008-ban beindított Ex Deo. A 2017-es The Immortal Wars lemez utódja, a negyedik Ex Deo album egy konceptanyag lesz az ókori Rómáról, Nero császár uralkodásáról. Az album első előzetese a klipes Imperator dal volt, most pedig itt egy friss nóta, a Boudicca (Queen Of The Iceni), amelyben az Unleash The Archers énekesnője, Brittney Slayes a vendég.

2020 októberében közös Európa-turnéra indult volna a Fleshgod Apocalypse és az Ex Deo, majd a turnét 2021-re szervezték át, de a pandémia miatt most úgy fest, hogy a turné csak 2022 őszén válhat valóra. A budapesti dátum: 2022. október 20.


www.facebook.com/exdeoBoudicca királynő a szabadság és a lázadás szimbóluma Angliában, amióta a csatatéren végső áldozatot hozott, hogy megvédje népét és annak hitét. Néró császár uralma alatt – Prasutagus király (Boudicca férje) halála után – a terjeszkedő Róma Britanniát római tartományként akarta annektálni.

Ez a dal Boudicca gondolatait, érzéseit tükrözi a Római Birodalom inváziójával, a megszállással kapcsolatban. Nagyon örülünk, hogy Brittney Slayes az Unleash The Archersből elfogadta a meghívásunkat, és egy hihetetlenül erőteljes előadást nyújtott ebben a dalban. Brittneynél jobban senki sem testesíti meg a metalban Boudicca harci szellemét – a választás egyértelmű volt. Készüljetek fel, hogy elrepítünk benneteket az ősi háborús időkbe!Brittney:Az nem kifejezés, hogy izgatott voltam, amikor meghívást kaptam az Ex Deo-tól. Hatalmas rajongójuk vagyok, ráadásul imádom a történelmet és a mitológiát, szóval ez egy hatalmas megtiszteltetés. Arról nem is beszélve, hogy az ikonikus és hatalmas Boudicca szerepét ‘eljátszani’ egy életre szóló lehetőség volt! Mindig is inspirált ez a harcos királynő, és alig vártam, hogy a hangomat kölcsönözhessem neki. Reméljük, hogy mindenki ugyanúgy élvezi ezt a számot, mint én!
EX DEO feat. Brittney Slayes – Boudicca (Queen of the Iceni)
(a 2021-es The Thirteen Years Of Nero albumhoz)

EX DEO – Imperator (a 2021-es The Thirteen Years Of Nero albumhoz)EX DEO:

Maurizio Iacono – ének
Jean-François Dagenais – gitár
Stephane Barbe – szólógitár
Dano Apekian – basszus
Jeramie Kling – dobok
Clements Wijers – nagyzenekari hangszerelés

EX DEO – The Thirteen Years Of Nero
(08/27 – Napalm Records)

01. The Fall of Claudius
02. Imperator
03. The Head of the Snake
04. Boudicca (Queen of the Iceni – feat. Brittney Slayes)
05. Britannia: The 9th at Camulodonum
06. Trial of the Gods (Intermezzo)
07. The Fiddle & the Fire
08. Son of the Deified
09. What Artist Dies in Me…
10. The Revolt of GalbaKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.