EX DEO – Nero császárról szól az új lemez, dalpremier: Head Of The Snake

The Thirteen Years Of Nero címmel augusztus 27-én, most pénteken jelenik meg a Kataklysm-vezér Maurizio Iacomo másik csapata, a 2008-ban beindított Ex Deo. A 2017-es The Immortal Wars lemez utódja, a negyedik Ex Deo album egy konceptanyag lesz az ókori Rómáról, Nero császár uralkodásáról. Az album első előzetese a klipes Imperator dal volt, a második a Boudicca (Queen Of The Iceni), amelyben az Unleash The Archers énekesnője, Brittney Slayes a vendég, harmadik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Head Of The Snake-kel lehet ismerkedni.

Maurizio:Minden Néróval kapcsolatos dolog középpontjában az édesanyja, Agrippina állt, aki úgy manipulálta a szenátust, úgy szőtte az összeesküvések szálait, hogy szeretett fia, Néró uralhassa a birodalmat. Agrippina volt a kígyó feje, marása pedig halálos volt. Ez a dal egy utazás a számító, szadista elméjén keresztül.


www.facebook.com/exdeo2020 októberében közös Európa-turnéra indult volna a Fleshgod Apocalypse és az Ex Deo, majd a turnét 2021-re szervezték át, de a pandémia miatt úgy fest, hogy a turné csak 2022 őszén válhat valóra. A budapesti dátum: 2022. október 20.


EX DEO – The Head Of The Snake
(szöveges videó a 2021-es The Thirteen Years Of Nero albumhoz)


Boudicca királynő a szabadság és a lázadás szimbóluma Angliában, amióta a csatatéren végső áldozatot hozott, hogy megvédje népét és annak hitét. Néró császár uralma alatt – Prasutagus király (Boudicca férje) halála után – a terjeszkedő Róma Britanniát római tartományként akarta annektálni.

Ez a dal Boudicca gondolatait, érzéseit tükrözi a Római Birodalom inváziójával, a megszállással kapcsolatban. Nagyon örülünk, hogy Brittney Slayes az Unleash The Archersből elfogadta a meghívásunkat, és egy hihetetlenül erőteljes előadást nyújtott ebben a dalban. Brittneynél jobban senki sem testesíti meg a metalban Boudicca harci szellemét – a választás egyértelmű volt. Készüljetek fel, hogy elrepítünk benneteket az ősi háborús időkbe!Brittney:Az nem kifejezés, hogy izgatott voltam, amikor meghívást kaptam az Ex Deo-tól. Hatalmas rajongójuk vagyok, ráadásul imádom a történelmet és a mitológiát, szóval ez egy hatalmas megtiszteltetés. Arról nem is beszélve, hogy az ikonikus és hatalmas Boudicca szerepét ‘eljátszani’ egy életre szóló lehetőség volt! Mindig is inspirált ez a harcos királynő, és alig vártam, hogy a hangomat kölcsönözhessem neki. Reméljük, hogy mindenki ugyanúgy élvezi ezt a számot, mint én!
EX DEO feat. Brittney Slayes – Boudicca (Queen of the Iceni)
(a 2021-es The Thirteen Years Of Nero albumhoz)

EX DEO – Imperator (a 2021-es The Thirteen Years Of Nero albumhoz)EX DEO:

Maurizio Iacono – ének
Jean-François Dagenais – gitár
Stephane Barbe – szólógitár
Dano Apekian – basszus
Jeramie Kling – dobok
Clements Wijers – nagyzenekari hangszerelés

EX DEO – The Thirteen Years Of Nero
(08/27 – Napalm Records)

01. The Fall of Claudius
02. Imperator
03. The Head of the Snake
04. Boudicca (Queen of the Iceni – feat. Brittney Slayes)
05. Britannia: The 9th at Camulodonum
06. Trial of the Gods (Intermezzo)
07. The Fiddle & the Fire
08. Son of the Deified
09. What Artist Dies in Me…
10. The Revolt of Galba

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.