Skip to content

ESKIMO CALLBOY – Nem lesz Pump It az Eurovíziós Dalfesztiválon, de az indok a legfurább

Még decemberben jelentette be az Eskimo Callboy, hogy a Pump It című, óriási sikert arató klipes dalukkal beneveztek a Torinóban megrendezésre kerülő 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Most azonban az derült ki, hogy mégsem válogatták be őket a versenyre.

A verseny hivatalos zsűrije szerint az Eskimo Callboy zenéje nem elég rádióbarát.

A metalcore-t bulizósan, humorral elővezető német csapat 2020 nyarán jelentette be, hogy tíz év után új frontemberük lett Nico Sallach személyében, majd hamarosan ki is hozták az MMXX című EP-jüket, amelyről a Hypa Hypa dal óriási siker lett.

2021 legvégén azt is fontolgatta a brigád, hogy nevet változtat:

Sziasztok! A Hypa Hypa EP, a We Got The Moves… és most a Pump It, amely a 31. helyet érte el a slágerlistán. Micsoda év… Miközben továbbra is a stúdióban babrálunk, természetesen a közösségi oldalakon is olvasgatjuk a kommenteket. Köszönjük a támogatást és a bátorítást. És köszönjük a kritikus hangokat is a régi szövegeinkkel kapcsolatban. Ezek kevésbé esnek jól, de ugyanolyan fontosak. Ezért egy pillanatra beszéljünk a valóságról:

Az internet nem felejt. Még azokat a dalszövegeket sem, amelyeket ma már nem írnánk meg. Nem élhetünk móka és irónia nélkül, de természetesen ennek is vannak határai. Elnézést kérünk mindenkitől, akit diszkrimináltunk vagy megbántottunk a szövegeinkkel. Ez soha nem állt szándékunkban. Ezért már most azon vagyunk, hogy ezeket a dalokat offline állapotba tegyük. Mi egy toleráns és nyitott zenekar vagyunk, ellenezzük a rasszizmus és a kirekesztés minden formáját. A zenénknek ugyanolyan szórakoztatónak kell lennie mindannyiótok számára, mint számunkra. De ettől persze még gondolhatod azt is, hogy szarok vagyunk.

Most itt az ideje a karácsonynak. Kényeztessétek magatokat egy kis pihenővel, mi pedig kihasználjuk az időt, hogy átgondoljuk a nevünket. A jó ötleteket szívesen fogadjuk!Az Eskimo Callboy eredetileg január 12-én koncertezett volna a Barba Negrában, a buli végül április 27-én lesz.

A 2022. január 12-re megváltott belépőjegyek automatikusan és változatlan feltételekkel érvényesek az új időpontra, ezért kérjük, hogy őrizzék meg a belépőiket!


www.facebook.com/eskimocallboy


KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw