Skip to content

Építésfelügyelet profiktól azoknak, akiknek számít a minőség és a költségek

Építtetőként különösen, de beruházóként is hasznos, ha az építkezés teljes folyamatát figyelemmel tudjuk kísérni, hatni tudunk rá a sikeres, valamint a tervezett határidőre és költségszinten történő befejezés érdekében.

Egy családi ház építése vagy egy nagyobb otthonfelújítás is rengeteg szervezést, koordinálást igényel az elvárt minőség és a határidők biztosítása érdekében, a nagyobb projektekről nem is beszélve. Így jó, ha van olyan hozzáértő személy, aki a feladatokat átlátja, a folyamatokat összefogja, a határidőket betartatja és az érdekeket képviseli.

Az építtetők és beruházók képviselője a műszaki ellenőr, a kivitelező munkáját pedig a műszaki vezető segíti. Az építési munkák során az építőanyagok szállításában és helyszíni daruzásában pedig egy KCR daru tud segíteni – valamennyi szolgáltatást a győri Prédio-Bautól igényelheted!

Kérd szakemberek segítségét!

Egy építkezés rengeteg előre látható és rejtett költséggel jár, utóbbiak oka a részfolyamatok elakadása, az építőanyagok késedelmes rendelkezésre állása, árváltozása, valamint a nem hozzáértő munkások alkalmazása.

Még ha tartalékkal is indulsz neki, akkor is okozhat bármi meglepetést, ezért a legjobb, amit tehetsz, hogy műszaki szakembert fogadsz érdekeid képviseletére.

A megrendelői oldalon ez a személy a műszaki ellenőr, míg a kivitelezői oldalon a műszaki vezető, akinek az alkalmazása a jogszabályi előírások alapján kötelező.

Persze mindkét szakember megkéri a munkája árát, azonban összességében jóval többet spórolhatsz, és még a felesleges idegeskedéstől is megkímélheted magadat.

A műszaki ellenőr aranyat ér

Egy megfelelő szakági tudással és jogosultsággal rendelkező műszaki ellenőr felügyelete alatt bonyolított építkezés gördülékeny lehet, azáltal jelentős költséget takaríthatsz meg. Hogy hogyan?

A műszaki ellenőr feladata biztosítani a munkaterületet, intézni az engedélyeztetéseket, lebonyolítani számos szükséges koordinációt, továbbá figyelni a kivitelezés szakszerűségét.

Az építtetők, beruházók jól megfontolt érdeke, hogy agilis műszaki ellenőrt fogadjanak maguk mellé, ugyanis a gördülékeny, ellenőrzött munka sok kellemetlenségtől kímélheti meg őket, nem beszélve a költségmegtakarításról.

Zökkenőmentes kivitelezés

A jogszabály a legtöbb építési munka esetén felelős műszaki vezető alkalmazását írja elő a kivitelező számára és érdekképviseletére. Ő az, aki vezeti és ellenőrzi az e-naplót, irányítja a kivitelezési szakmunkákat, és elvégeztet minden kötelező vizsgálatot, valamint ellenőrzi a munkát munka-, tűz- és környezetvédelmi szempontból.

Azonban még a szakemberek alkalmazása esetén is szükség van az építkezéseken olyan járművekre, amelyek megoldják a nagy súlyú és kiterjedésű építőanyagok szállítását, rakodását, ezáltal zökkenőmentessé teszik a kivitelezést. A multifunkcionális önrakodó teherautók alkalmasak erre, és az igényeknek megfelelően és időben, költséghatékonyan bérelhetők.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw