Skip to content

EiLEMA, ICENAP – 2021 első igazi koncertje számomra (Uzseka Norbert)

EiLEMA, ICENAP
Bp. Analog Music Hall

2021 első igazi koncertje számomra egyben az első látogatásom volt az Analog Music Hallban, pontosabban annak teraszán, ahol már zajlott az Icenap koncertje, mire odaértem. A terasz frankó, kellemes és kényelmes, de nem segített a koncerthangulaton, hogy az ott valójában egy ücsörgős, kávézós-kocsmázós hely.


A fiatal arcokból álló Icenap kb. nu metalt tolt, némi egyébbel színesítve.
Tudnak zenélni, vannak húzós témáik, de hosszú távon fárasztott, hogy a kb. egy szál biciklisnaciba öltözött, alighanem csajmágnes énekessrác szinte végig csak üvöltött. Ha sikerülne rágyúrni a dallamosabb énekre meg pár fogós dallamra, szintet lépnének, de rossz így se volt.

Az EiLEMA első albumának (Attracted To Light) a koncert után két nappal volt a premierje, úgyhogy a szép számban összegyűlt levegő és a koncert folyamán azért gyarapodó közönség zömének a program nagyja új volt. Nekem bezzeg nem, én úgy mentem oda, hogy már hetek óta hallgattam, és simán az év egyik legjobb magyar lemeze. A negyvenes fazonok nem itt kezdték a pályát, a zenéjük sem az aktuális trendeket követi, egyértelműen a ’90-es évek grunge zenéje ill. az örökzöld rock & roll adja a gyökereit. A teraszon nem tudott úgy megszólalni, mint kéne, a vokálokat pl. eltüntette a keverés, de az így is lejött, hogy mind a négy zenész nagyon adja. Ütött a számos káromkodással ízesebbé tett Leave Me, de még inkább betalált a debüt-EP óta istenített Mother, a befordulóssága ellenére élőben is magával ragadó Sleepy, meg a frissen klipesített, szintén nem egydimenziós The Worm Inside.

Azt szeretem ebben a zenekarban (túl azon, hogy minden a helyén van náluk, és hogy közben nulla görcsösség van a játékukban), hogy valódi. Hogy látszik az arcokon, hogy megélték a maguk dolgait, és ami zenében-szövegben előjön belőlük, az valóságos, igazi. Jó volt velük visszatérni az élhetőbb életbe.

U.N.

További fotók a koncertről Uzseka Norberttől

nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw