DOWNSET – Videóklippel az első dal a nyári visszatérő albumról: The Place To Be

Ahogy pár hónapja már jeleztük, visszatérésre készül a 90-es évek rap/hardcore/metal vonalának egyik úttörője, a Los Angeles-i Downset. A csapat a Nuclear Blast kiadóval szövetkezett, a korai, 1992-es demófelvételeik október végén jönnek majd ki két kislemezen, előbb azonban megérkezik egy új album, a Maintain. A június 10-én megjelenő lemez első előzetese a The Place To Be dal.

Rogelio Lozano, alapító gitáros: Ez a Nuclear Blast-szerződés hatalmas megtiszteltetés számomra. Ez egy nagyszerű szervezet/lemezkiadó, a világ első számú metal kiadója, rengeteg kiváló zenekarral és elképesztő albumkiadásokkal. Úgy érezzük most, hogy újra valami különleges dolog részesei vagyunk. Otthon érezzük magunkat, és izgatottan várjuk az első két eredeti kislemezünk újra csomagolt új kiadását, valamint a hamarosan megjelenő hatodik albumunkat!

Az új felállásunkkal, Bobby Blood Ponte dobossal, Phillip Gonzales basszusgitárossal, velem a gitáron és OG Rey Oropeza énekessel, azt tervezzük, hogy a jövőben újabb albumokkal folytatjuk az örökséget. WE ARE BACK!!!www.facebook.com/DownsetLA


DOWNSET – The Place To Be
(a 2022-es Maintain album előzeteseként)A Breed The Killer című bónusz demószámhoz egy friss klip is született, de régi koncertfelvételekkel.


DOWNSET – Maintain
(06/10 – Nuclear Blast)

01. Maintain
02. Blackest Of Days
03. New Respect
04. Won’t Forget
05. Wreck It
06. On Lock (Only The Defest)
07. The Place To Be
08. Your Power
09. Positive Mind
10. Hear Me Now
11. Deeper
12. Ready For This

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.