WATAIN – Albumpremier: The Agony & Ecstasy of Watain

Tavaly a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött a svéd black metal mester Watain, az új albumuk, a The Agony & Ecstasy of Watain pedig már végig is hallgatható.

A legutóbbi Watain album a 2018-as Trident Wolf Eclipse volt, tavaly tavasszal pedig egy Reaping Death című vinyl EP-t hoztak ki két régi dallal, limitált példányban.

Az új lemez felvételei a Watain szülővárosában zajlottak, Uppsalában, egy templomból átalakított stúdióban.

A stúdiózás előtti üzenet: “Hölgyeim és uraim, nagy tisztelettel és pokoli éhséggel állunk most a Watain következő fejezete előtt. A Trident Wolf Erában megszerzett önbizalommal, erővel és tűzzel felfegyverkezve most újból feltérképezetlen területre lépünk, hogy ismét szembenézzünk a belső énünkkel és a bennünk dübörgő, egyre növekvő mélységgel. Több hónapnyi kemény, nemes munka áll előttünk, amelyre a lehető legjobban felkészültünk. A legnagyobb várakozással tekintünk az eredmény elé, hogy aztán elkövetkező vad időkben megoszthassuk majd veletek. Addig is, maradj éhes, maradj perverz, maradj szabad és “cseszd meg a világot!


www.facebook.com/watainofficial
WATAIN – The Agony & Ecstasy of Watain (a 2022-es album)01. Ecstasies In Night Infinite
02. The Howling
03. Serimosa
04. Black Cunt
05. Leper’s Grace
06. Not Sun Nor Man Nor God
07. Before The Cataclysm
08. We Remain
09. Funeral Winter
10. Septentrion


Harmadik előzetesként a videóval kísért We Remain dalt tették közzé. Ebben a tételben vendégként közreműködik Farida Lemouchi (Molassess, ex-The Devil’s Blood) és Gottfrid Åhman (PÅGÅ, ex-In Solitude).

Eric:2012-ben kezdtem el írni a We Remaint, meditáció gyanánt a Mythopoeia koncepciójáról, a mitikus eredetünkről, valamint arról, hogy az idők során hogyan formálódik, alakul át a felfogásunk, a hozzáállásunk. A szövege a pentagram öt elemi szárnya köré épül, valamint az ősi szimbólumba ágyazott misztériumok köré. Ez a dal az elfeledett dolgokról szól, amelyekre emlékezni kellene, az elveszett igazságok kereséséről, az örökké égő lángról, amely megvilágítja az ősidők sötétségét, az örök idők elmúlásáról…WATAIN – We Remain (a 2022-es albumhoz)
WATAIN – Serimosa (a 2022-es albumhoz)
WATAIN – The Howling (a 2022-es albumhoz)

WATAIN – The Agony & Ecstasy of Watain
(04/29 – Nuclear Blast)

01. Ecstasies In Night Infinite
02. The Howling
03. Serimosa
04. Black Cunt
05. Leper’s Grace
06. Not Sun Nor Man Nor God
07. Before The Cataclysm
08. We Remain
09. Funeral Winter
10. Septentrion


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.