DESTRUCTION – Schmier szerint az alapító Mike gitáros a kilépés mellett döntött

Július 16-án az osztrák Area 53 fesztiválon az alapító gitáros, Mike Sifringer nélkül lépett fel a Destruction, s ezzel kapcsolatban tegnap a teuton thrasherek frontembere, Schmier a Facebookon válaszolt a felmerült kérdésekre.

Több üzenetet is kaptam, kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy miért egy másik gitárossal játszottunk Ausztriában az Area 53 fesztiválon, és megértem az aggodalmakat. Amennyire tudom, Mike jól van. Köszönöm, hogy írtatok és feltettétek a kérdéseiteket!

Majd Schmier további részleteket is közölt:Nos, nem igazán válaszol az e-maileimre, a kommunikáció jelenleg nehézkes. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy hogy is van. Felmerült egy probléma, ami ahhoz a döntéshez vezetett, hogy egyelőre nélküle folytatjuk. Augusztusban jön majd egy nyilatkozat, amely elmagyarázza a szituációt……Abban a furcsa helyzetben vagyok jelenleg, hogy ezekben a súlyos Covid-időkben vezetem a zenekart; nagyon produktívak voltunk és már felvettük az új albumot, teljesen magabiztosak vagyunk és készen állunk a közelgő fesztiválokra.

Kérlek titeket, hogy értsétek meg: számomra ez egy szuper nehéz helyzet, és akkor adjuk majd ki a nyilatkozatunkat, amikor minden rendeződött, tisztázódott. (A tervek szerint ez augusztus 19-én lesz.) Mindazonáltal a Destruction továbbra is Thrash till Death…

Sajnálom ezeket a kellemetlen híreket. Ez nem az én döntésem volt, ő döntött úgy, hogy elhagyja a bandát. Kérünk titeket, várjátok meg a hivatalos közleményt, amint lehet, jönni fog!!!Mike Sifringer a Destruction egyetlen olyan tagja, aki a banda pályafutása mindvégig a Destructionben maradt. Schmier a csapat első három albumán szerepelt, majd kiszállt a Destructionből, helyét a Poltergeist énekese, André Grieder vette át. Schmier 1999-ben lett újra a zenekar frontembere.


A Destruction augusztus 13-án egy új Blu-rayt és CD-t ad ki Live Attack címmel. A 22 dalos anyag a zenekar közel kétórás livestream koncertjének felvételeit tartalmazza 2021 januárjából a legendás Z7 klubból, a svájci Prattelnből.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.