Skip to content

METAL CHURCH – Mike Howe énekes öngyilkos lett, a zenekar módosította a félreérthető közleményét

A Metal Church énekese, Mike Howe, akit július 26-án hétfőn holtan találtak kaliforniai otthonában, öngyilkos lett, erről számolt be a TMZ-nek a Humboldt megyei seriffhivatal szóvivője, az 55 éves frontember felakasztotta magát.

A hír nyilvánosságra kerülése után a Metal Church kiadott egy közleményt, amelyben az állt, hogy Mike Howe „egy becsődölt egészségügyi rendszer áldozatává vált, a Big Pharma mérgezte meg”, utóbbi kifejezés utalás a globális gyógyszeriparra. „Röviden és lényegében áldozata lett az igazi ‘Fake Healer’-nek (a Metal Church egyik ismert száma) . Ezt a közleményt néhány rajongó erőteljes kritikával fogadta, szerintük a zenekar ezzel a politikai nézetei kifejezésére használta fel Howe halálát. Erre a Metal Church visszavonta az eredeti posztot, és egy átdolgozott verziót tett közzé.


A Metal Church módosított közleménye:


A nemrégiben törölt posztunkkal kapcsolatban, amely Mike halálával, öngyilkosságával volt kapcsolatos, el akartunk oszlatni minden olyan félreértést, amely bizonyos médiajelentésekből adódhatott. Az erre irányuló erőfeszítéseink, az őszinteségre való törekvésünk nyomán egy olyan narratíva alakult ki, amely kívül esett a legtisztább szándékainkon. Semmilyen módon, semmilyen formában nem utaltunk semmire az oltásokkal, a Coviddal vagy a politikával kapcsolatban. Azt mondtuk, hogy a testvérünk rosszul érezte magát, és noha orvosi ellátást keresett, a kapott kezelés nem védte meg. Máskülönben még ma is velünk lenne.

Aki csak ismerte Mike Howe-t, tudja, hogy egy igazán jó ember volt, aki szerette a családját, a barátait és a sok rajongót szerte a világon. Mindig mindent megtett azért, hogy az emberek jól érezzék magukat körülötte, a rászorulóval akár a pólóját is megosztotta. Arra kérünk, hogy így emlékezzetek Mike-ra és az általa létrehozott csodálatos metal zenére.

Ez egy rendkívül nehéz időszak mindazok számára, akik személyesen ismerték Mike-ot, és azok számára is, akik a zenén keresztül ismerték őt. Még tart testvérünk elvesztésének feldolgozása. Elnézést kérünk, hogy az eredeti nyilatkozat félreérthető volt, ha inkorrekt párbeszédhez, vitához vezetett. Kérünk benneteket, hogy ne támadjátok egymást Mike halálával és a Metal Church-csel kapcsolatban. Arra kérünk benneteket, hogy ezt az energiát inkább arra használjátok fel, hogy életben tartsátok Mike emlékét, hogy a zenéjét osztjátok meg egymással. Azt szeretnénk, ha a Metal Church zenéje összehozná az embereket, ahogyan tette azt az évek során, és nem megosztó lenne.

Isten kísérjen utadon Mike Howe, SZERETÜNK TÉGED!!!


Az eredeti lesújtó hír:

55 éves korában elhunyt a Metal Church énekese, Mike Howe. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Metal Church:Mélységes sajnálattal kell bejelentenünk testvérünk, barátunk és a heavy metal zene igazi legendájának halálát. Mike Howe ma reggel az otthonában hunyt el a kaliforniai Heurekában. Lesújtott minket Mike elvesztése, nem találjuk a szavakat. Kérjük, hogy tartsátok tiszteletben a Howe család és a zenekar magánéletét ezekben a súlyos időkben.

Mike Howe eredetileg 1988 és 1994 között volt a Metal Church frontembere, olyan lemezeken énekelt, mint a The Human Factor, a Blessing In Disguise és a Hanging In The Balance, 2015 áprilisában pedig újra csatlakozott a legendás amerikai power metal zenekarhoz.

Visszatérése 2014 júliusában indult el, amikor Mike elkezdett dolgozni Kurdt Vanderhoof gitárossal egy külön projektben, amelyben a Saxon dobosa, Nigel Glockler is részt vett. A kezdeti beszélgetések során a gitárosnak sikerült meggyőznie Mike-ot, hogy térjen vissza a Metal Church élére. Így született meg a 2016-os XI album, majd két évvel később a Damned If You Do lemez. A 80-as évek legelején alakult zenekar első magyarországi koncertje 2019-ben volt a Rockmaratonon.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw