METAL CHURCH – Mike Howe énekes öngyilkos lett, a zenekar módosította a félreérthető közleményét

A Metal Church énekese, Mike Howe, akit július 26-án hétfőn holtan találtak kaliforniai otthonában, öngyilkos lett, erről számolt be a TMZ-nek a Humboldt megyei seriffhivatal szóvivője, az 55 éves frontember felakasztotta magát.

A hír nyilvánosságra kerülése után a Metal Church kiadott egy közleményt, amelyben az állt, hogy Mike Howe “egy becsődölt egészségügyi rendszer áldozatává vált, a Big Pharma mérgezte meg”, utóbbi kifejezés utalás a globális gyógyszeriparra. “Röviden és lényegében áldozata lett az igazi ‘Fake Healer’-nek (a Metal Church egyik ismert száma) . Ezt a közleményt néhány rajongó erőteljes kritikával fogadta, szerintük a zenekar ezzel a politikai nézetei kifejezésére használta fel Howe halálát. Erre a Metal Church visszavonta az eredeti posztot, és egy átdolgozott verziót tett közzé.


A Metal Church módosított közleménye:


A nemrégiben törölt posztunkkal kapcsolatban, amely Mike halálával, öngyilkosságával volt kapcsolatos, el akartunk oszlatni minden olyan félreértést, amely bizonyos médiajelentésekből adódhatott. Az erre irányuló erőfeszítéseink, az őszinteségre való törekvésünk nyomán egy olyan narratíva alakult ki, amely kívül esett a legtisztább szándékainkon. Semmilyen módon, semmilyen formában nem utaltunk semmire az oltásokkal, a Coviddal vagy a politikával kapcsolatban. Azt mondtuk, hogy a testvérünk rosszul érezte magát, és noha orvosi ellátást keresett, a kapott kezelés nem védte meg. Máskülönben még ma is velünk lenne.

Aki csak ismerte Mike Howe-t, tudja, hogy egy igazán jó ember volt, aki szerette a családját, a barátait és a sok rajongót szerte a világon. Mindig mindent megtett azért, hogy az emberek jól érezzék magukat körülötte, a rászorulóval akár a pólóját is megosztotta. Arra kérünk, hogy így emlékezzetek Mike-ra és az általa létrehozott csodálatos metal zenére.

Ez egy rendkívül nehéz időszak mindazok számára, akik személyesen ismerték Mike-ot, és azok számára is, akik a zenén keresztül ismerték őt. Még tart testvérünk elvesztésének feldolgozása. Elnézést kérünk, hogy az eredeti nyilatkozat félreérthető volt, ha inkorrekt párbeszédhez, vitához vezetett. Kérünk benneteket, hogy ne támadjátok egymást Mike halálával és a Metal Church-csel kapcsolatban. Arra kérünk benneteket, hogy ezt az energiát inkább arra használjátok fel, hogy életben tartsátok Mike emlékét, hogy a zenéjét osztjátok meg egymással. Azt szeretnénk, ha a Metal Church zenéje összehozná az embereket, ahogyan tette azt az évek során, és nem megosztó lenne.

Isten kísérjen utadon Mike Howe, SZERETÜNK TÉGED!!!


Az eredeti lesújtó hír:

55 éves korában elhunyt a Metal Church énekese, Mike Howe. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Metal Church:Mélységes sajnálattal kell bejelentenünk testvérünk, barátunk és a heavy metal zene igazi legendájának halálát. Mike Howe ma reggel az otthonában hunyt el a kaliforniai Heurekában. Lesújtott minket Mike elvesztése, nem találjuk a szavakat. Kérjük, hogy tartsátok tiszteletben a Howe család és a zenekar magánéletét ezekben a súlyos időkben.

Mike Howe eredetileg 1988 és 1994 között volt a Metal Church frontembere, olyan lemezeken énekelt, mint a The Human Factor, a Blessing In Disguise és a Hanging In The Balance, 2015 áprilisában pedig újra csatlakozott a legendás amerikai power metal zenekarhoz.

Visszatérése 2014 júliusában indult el, amikor Mike elkezdett dolgozni Kurdt Vanderhoof gitárossal egy külön projektben, amelyben a Saxon dobosa, Nigel Glockler is részt vett. A kezdeti beszélgetések során a gitárosnak sikerült meggyőznie Mike-ot, hogy térjen vissza a Metal Church élére. Így született meg a 2016-os XI album, majd két évvel később a Damned If You Do lemez. A 80-as évek legelején alakult zenekar első magyarországi koncertje 2019-ben volt a Rockmaratonon.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.