Skip to content
☆☆☆☆☆
METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA
☆☆☆☆☆

ZZ ZOP – Billy Gibbons nyilatkozott a basszusgitáros Dusty Hill halálával kapcsolatban

Szerdán érkezett a tragikus hír a ZZ Top basszusgitárosának haláláláról, a csapat frontembere, Billy Gibbons pedig a Variety-nek nyilatkozott Dustyval kapcsolatban, aki a houstoni otthonában, álmában hunyt el. Billy Gibbons és Frank Beard dobos csütörtökön jelentette be, hogy a nemrég elindult turnéjukat folytatni fogják, Dusty Hill helyét a koncerteken Elwood Francis veszi át, aki három évtizede a gitártechnikusuk.

Gibbons a Varietynek azt mondta, hogy Dusty Hill még játszott a turné első két koncertjén, ‘majd kérte, hogy hazamehessen‘. Azt mondta: ‘Igen, hadd nézzek utána ennek‘, én meg persze azt feleltem: ‘Hé, cimbora, az egészség az első. Menj és tedd a dolgodat!‘ Már ennél az első két bátor próbálkozásnál láttam, hogy ha nem képes 110%-ra, akkor ő lesz az első, aki azt mondja: ‘Te jó ég. Menjünk, intézzük el ezt a dolgot.

Nem titok, hogy az elmúlt néhány év elég keményen elbánt vele. Ott volt a törött válla, amit egy csípőtörés követett. És néhány fekéllyel is volt némi problémája. Amennyire csak tőle telt, nagyon rajta volt, hogy formában tartsa magát. De azt hiszem, ez igazi kihívást jelentett számára. És azzal, hogy bedobta a törülközőt, talán ez érte utol. Ki tudja? Örülök annak, hogy már egy jó helyen van.


Arra a kérdésre, hogy lehet-e már tudni Dusty Hill halálának hivatalos okát, vagy valóban az történt, hogy elaludt és többé már nem ébredt fel, Billy Gibbons így felelt:

Ez minden, amit meg tudtak állapítani. Lássuk be, nem feltétlenül egy törött váll vagy törött csípő miatt hal meg valaki. Az orvos korábban figyelmeztette is, hogy bár a bursitis (a nyáktömlő gyulladása a vállban) nem ritka, sőt, az ízületi gyulladás sem, ez nem valami kényelmes állapot. Láttam is rajta, hogy kicsit lassan mozog. És Dusty mondta is: “Fiú, ez a váll és ez a csípő tényleg kezd problémás lenni”. De igen, ez a helyzet, Dusty elindult az álomvilágba és azon túlra.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ALTZI
  All Eyes On Me
 2. LAMB OF GOD
  Omens
 3. ARCHITECTS
  The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
 4. STRYPER
  The Final Battle
 5. LOST SOCIETY
  If The Sky Came Down
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. 156/SILENCE
  Narrative
 2. BOSTON MANOR
  Datura
 3. ASCENT OF AUTUMN
  Awakened
 4. SOMEHOW JO
  Scales & Details
 5. THEM
  Fear City
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. IGNITE
  Our Darkest Days
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw