Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ZZ ZOP – Billy Gibbons nyilatkozott a basszusgitáros Dusty Hill halálával kapcsolatban

Szerdán érkezett a tragikus hír a ZZ Top basszusgitárosának haláláláról, a csapat frontembere, Billy Gibbons pedig a Variety-nek nyilatkozott Dustyval kapcsolatban, aki a houstoni otthonában, álmában hunyt el. Billy Gibbons és Frank Beard dobos csütörtökön jelentette be, hogy a nemrég elindult turnéjukat folytatni fogják, Dusty Hill helyét a koncerteken Elwood Francis veszi át, aki három évtizede a gitártechnikusuk.

Gibbons a Varietynek azt mondta, hogy Dusty Hill még játszott a turné első két koncertjén, ‘majd kérte, hogy hazamehessen‘. Azt mondta: ‘Igen, hadd nézzek utána ennek‘, én meg persze azt feleltem: ‘Hé, cimbora, az egészség az első. Menj és tedd a dolgodat!‘ Már ennél az első két bátor próbálkozásnál láttam, hogy ha nem képes 110%-ra, akkor ő lesz az első, aki azt mondja: ‘Te jó ég. Menjünk, intézzük el ezt a dolgot.

Nem titok, hogy az elmúlt néhány év elég keményen elbánt vele. Ott volt a törött válla, amit egy csípőtörés követett. És néhány fekéllyel is volt némi problémája. Amennyire csak tőle telt, nagyon rajta volt, hogy formában tartsa magát. De azt hiszem, ez igazi kihívást jelentett számára. És azzal, hogy bedobta a törülközőt, talán ez érte utol. Ki tudja? Örülök annak, hogy már egy jó helyen van.


Arra a kérdésre, hogy lehet-e már tudni Dusty Hill halálának hivatalos okát, vagy valóban az történt, hogy elaludt és többé már nem ébredt fel, Billy Gibbons így felelt:

Ez minden, amit meg tudtak állapítani. Lássuk be, nem feltétlenül egy törött váll vagy törött csípő miatt hal meg valaki. Az orvos korábban figyelmeztette is, hogy bár a bursitis (a nyáktömlő gyulladása a vállban) nem ritka, sőt, az ízületi gyulladás sem, ez nem valami kényelmes állapot. Láttam is rajta, hogy kicsit lassan mozog. És Dusty mondta is: “Fiú, ez a váll és ez a csípő tényleg kezd problémás lenni”. De igen, ez a helyzet, Dusty elindult az álomvilágba és azon túlra.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.