ZZ ZOP – Billy Gibbons nyilatkozott a basszusgitáros Dusty Hill halálával kapcsolatban

Szerdán érkezett a tragikus hír a ZZ Top basszusgitárosának haláláláról, a csapat frontembere, Billy Gibbons pedig a Variety-nek nyilatkozott Dustyval kapcsolatban, aki a houstoni otthonában, álmában hunyt el. Billy Gibbons és Frank Beard dobos csütörtökön jelentette be, hogy a nemrég elindult turnéjukat folytatni fogják, Dusty Hill helyét a koncerteken Elwood Francis veszi át, aki három évtizede a gitártechnikusuk.

Gibbons a Varietynek azt mondta, hogy Dusty Hill még játszott a turné első két koncertjén, ‘majd kérte, hogy hazamehessen‘. Azt mondta: ‘Igen, hadd nézzek utána ennek‘, én meg persze azt feleltem: ‘Hé, cimbora, az egészség az első. Menj és tedd a dolgodat!‘ Már ennél az első két bátor próbálkozásnál láttam, hogy ha nem képes 110%-ra, akkor ő lesz az első, aki azt mondja: ‘Te jó ég. Menjünk, intézzük el ezt a dolgot.

Nem titok, hogy az elmúlt néhány év elég keményen elbánt vele. Ott volt a törött válla, amit egy csípőtörés követett. És néhány fekéllyel is volt némi problémája. Amennyire csak tőle telt, nagyon rajta volt, hogy formában tartsa magát. De azt hiszem, ez igazi kihívást jelentett számára. És azzal, hogy bedobta a törülközőt, talán ez érte utol. Ki tudja? Örülök annak, hogy már egy jó helyen van.


Arra a kérdésre, hogy lehet-e már tudni Dusty Hill halálának hivatalos okát, vagy valóban az történt, hogy elaludt és többé már nem ébredt fel, Billy Gibbons így felelt:

Ez minden, amit meg tudtak állapítani. Lássuk be, nem feltétlenül egy törött váll vagy törött csípő miatt hal meg valaki. Az orvos korábban figyelmeztette is, hogy bár a bursitis (a nyáktömlő gyulladása a vállban) nem ritka, sőt, az ízületi gyulladás sem, ez nem valami kényelmes állapot. Láttam is rajta, hogy kicsit lassan mozog. És Dusty mondta is: “Fiú, ez a váll és ez a csípő tényleg kezd problémás lenni”. De igen, ez a helyzet, Dusty elindult az álomvilágba és azon túlra.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.