Skip to content

ZZ ZOP – Billy Gibbons nyilatkozott a basszusgitáros Dusty Hill halálával kapcsolatban

Szerdán érkezett a tragikus hír a ZZ Top basszusgitárosának haláláláról, a csapat frontembere, Billy Gibbons pedig a Variety-nek nyilatkozott Dustyval kapcsolatban, aki a houstoni otthonában, álmában hunyt el. Billy Gibbons és Frank Beard dobos csütörtökön jelentette be, hogy a nemrég elindult turnéjukat folytatni fogják, Dusty Hill helyét a koncerteken Elwood Francis veszi át, aki három évtizede a gitártechnikusuk.

Gibbons a Varietynek azt mondta, hogy Dusty Hill még játszott a turné első két koncertjén, ‘majd kérte, hogy hazamehessen‘. Azt mondta: ‘Igen, hadd nézzek utána ennek‘, én meg persze azt feleltem: ‘Hé, cimbora, az egészség az első. Menj és tedd a dolgodat!‘ Már ennél az első két bátor próbálkozásnál láttam, hogy ha nem képes 110%-ra, akkor ő lesz az első, aki azt mondja: ‘Te jó ég. Menjünk, intézzük el ezt a dolgot.

Nem titok, hogy az elmúlt néhány év elég keményen elbánt vele. Ott volt a törött válla, amit egy csípőtörés követett. És néhány fekéllyel is volt némi problémája. Amennyire csak tőle telt, nagyon rajta volt, hogy formában tartsa magát. De azt hiszem, ez igazi kihívást jelentett számára. És azzal, hogy bedobta a törülközőt, talán ez érte utol. Ki tudja? Örülök annak, hogy már egy jó helyen van.


Arra a kérdésre, hogy lehet-e már tudni Dusty Hill halálának hivatalos okát, vagy valóban az történt, hogy elaludt és többé már nem ébredt fel, Billy Gibbons így felelt:

Ez minden, amit meg tudtak állapítani. Lássuk be, nem feltétlenül egy törött váll vagy törött csípő miatt hal meg valaki. Az orvos korábban figyelmeztette is, hogy bár a bursitis (a nyáktömlő gyulladása a vállban) nem ritka, sőt, az ízületi gyulladás sem, ez nem valami kényelmes állapot. Láttam is rajta, hogy kicsit lassan mozog. És Dusty mondta is: „Fiú, ez a váll és ez a csípő tényleg kezd problémás lenni”. De igen, ez a helyzet, Dusty elindult az álomvilágba és azon túlra.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw