DAVID LEE ROTH – A legendás Van Halen énekes bejelentette a visszavonulását

A The Las Vegas Review Journal című lapnak nyilatkozva a Van Halen legendás frontembere, a 66 éves David Lee Roth bejelentette visszavonulását. Diamond Dave még ad öt bulit Las Vegasban, egyet Szilveszterkor, a többit január elején, aztán vége egy korszaknak.

DLR:Bedobom a csukákat. Visszavonulok. Ez az első és egyetlen hivatalos bejelentés. Megkaptátok a hírt. Oszd meg a világgal.

Nem fogom megmagyarázni a nyilatkozatot. A magyarázat egy széfben van. Ez lesz az utolsó öt fellépésem.”“Felbátorítva és kényszerítve is vagyok, hogy tényleg elismerjem, milyen rövid az idő, és az én időm valószínűleg még rövidebb. Tudom, hogy amikor a közönség soraiban vagyok, akár ukelelével, akár egy indulózenekarral állsz ki elém, csupán annyit kérek tőled, hogy adj ki magadból mindent, amit csak tudsz. És én ezt tettem az elmúlt 50 évben. Mindent kiadtam magamból, amit csak tudtam. Ez egy csodálatos, nagyszerű időszak volt; nem bántam meg semmit, nincs mit mondanom senkiről.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.