Skip to content

WOODSTOCK BARBIE – Új dal és videó: Blues & Juice

Tavaszra várható a stoner-blues és soul-sludge vonalas budapesti Woodstock Barbie új EP-je, az idei Soul Smoke utódja, első előzetesként pedig azzal a Blues & Juice dallal lehet ismerkedni, amelyet a törökbálinti SuperSize-ban rögzítettek, egyben feljátszva. A videót Szombath Máté és a Cineast csapata forgatta, velük már a Never Ending Blues klipjén is együtt dolgoztak. Szombaton, december 18-án a Szimplában még elcsípheted őket élőben, utána viszont már az új EP-re fognak koncentrálni.

A Blues & Juice a szexuális vonzalomról szól. Egy olyan hevesen szenvedélyes vágyról, ami úgy feszít, mintha csak az ördög bújt volna belénk.


www.facebook.com/woodstockbarbiebandWOODSTOCK BARBIE – Blues & Juice (a 2022-es EP előzeteseként)

„A Woodstock Barbie tavaly játszott 2020 nyarának szinte egyetlen fesztiválján, a Fekete Zajon, majd elnyerték a Fülesbagoly legjobb énekesnő és legjobb hangszeres zenész díját. Az idei évet a második EP-jükkel, a Soul Smoke-kal indították, nyáron felléptek a Campuson és a Szevastock fesztiválon, de eljutottak a szerb Mount of Artanra fesztiválra is a varázshegy tetején, a szeptembert pedig Csehországban indították, meghívást kaptak a nagy lengyel Blues Alive fesztiválra, amit összekötöttek egy egyhetes turnéval, november végén pedig eljutottak első showcase-ükre is, a szkopjei PIN Music Conference-re, ahol megnézte őket az EXIT fesztivál bookere is.”


A Never Ending Blues a szabadságról és azokról az őrültségekről szól, amelyeket el kellett követnünk az életünkben ahhoz, hogy azokká válhassunk, akik vagyunk. Arra is utal a szöveg, hogy a tündéri külső mögött egy teljesen váratlan belső én lapulhat, és a látszat néha csal!

Szombath Máté rendező:
Számomra azonnal egyértelművé vált, hogy a Never Ending Blues lesz a mi dalunk. Zeneileg tök izgalmasnak találtam a szintetizátor által vezetett zenei építkezést, másrészt képileg is izgalmas tényező, hogy Arián egyszerre két hangszert használ látványosan.

Azt láttam a legőszintébbnek és önazonosnak, ha nem vintage Amerikát akarunk csinálni kis hazánkban, hanem ebből ironikus poént csinálunk, a tipikus amerikai országúti életérzés itt csupán egy díszlet-háttér a szürke közép-kelet-európai valóságban. Ez azt erősíti bennünk, hogy a blues nem helyhez kötött, hanem egy életérzés, és szívben dől el, az ember hol érzi magát. A Soroksári út lehet számodra a végtelen 66-os út, a Gubacsi híd lehet egy New York-i külvárosi bevezető, a Pesterzsébeti sétány lehet a Haight Street San Franciscóban, vagy a tuning cabrio Ladád lehet akár egy Cadillac is.


 


WOODSTOCK BARBIE – Never Ending Blues (a 2021-es Soul Smoke EP-hez)Ti is ismeritek azt az érzést, amikor teljesen össze van kavarodva minden a fejetekben és sehogy se találjátok a helyeteket? A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie az In My Mind dalában.


WOODSTOCK BARBIE – In My Mind (a 2021-es Soul Smoke EP-ről)
A Woodstock Barbie 2019-ben dobbantott a bemutatkozó EP-jével, a Never Gonna Fall In Line-nal, de a karantén-hónapokban sem tétlenkedtek, sorra készültek az új dalok, adtak karanténkoncertet az A38 Hajón, felléphettek az idei év komplett fesztiválszezonját reprezentáló Fekete Zajon, a Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében Szandra bezsebelte a legjobb énekesnőnek járó díjat, Arián (gitár, billentyűk) pedig a legjobb hangszeres zenésznek járót, nem mellesleg a Campus Fesztivál különdíját is, valamint bejutottak az Öröm a zene döntőjébe is.
 

A Soul Smoke című új EP-re öt dal került fel, amelyeket ismét a Pinewood Stúdióban rögzítettek Sipos Ábris és Köge segítségével, a keverést és a masztert pedig ezúttal is Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) végezte. A lemez érdekessége, hogy az ének terén már komplexebben gondolkoztak, és a gospeles énektémák kibontásaként az In My Mind dalban is hallhatunk vokalistákat, Horváth Dorottyát, Keglovics Fannit és Kiss Esztert, azaz Az Offos Gárékat.


instagram.com/woodstockbarbiebandWOODSTOCK BARBIE – Soul Smoke (a 2021-es EP)01. High Wave
02. In My Mind
03. Never Ending Blues
04. Don’t Let Me Down
05. Daily Potion
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw