WOODSTOCK BARBIE – Új dal és videó: Blues & Juice

Tavaszra várható a stoner-blues és soul-sludge vonalas budapesti Woodstock Barbie új EP-je, az idei Soul Smoke utódja, első előzetesként pedig azzal a Blues & Juice dallal lehet ismerkedni, amelyet a törökbálinti SuperSize-ban rögzítettek, egyben feljátszva. A videót Szombath Máté és a Cineast csapata forgatta, velük már a Never Ending Blues klipjén is együtt dolgoztak. Szombaton, december 18-án a Szimplában még elcsípheted őket élőben, utána viszont már az új EP-re fognak koncentrálni.

A Blues & Juice a szexuális vonzalomról szól. Egy olyan hevesen szenvedélyes vágyról, ami úgy feszít, mintha csak az ördög bújt volna belénk.


www.facebook.com/woodstockbarbiebandWOODSTOCK BARBIE – Blues & Juice (a 2022-es EP előzeteseként)

“A Woodstock Barbie tavaly játszott 2020 nyarának szinte egyetlen fesztiválján, a Fekete Zajon, majd elnyerték a Fülesbagoly legjobb énekesnő és legjobb hangszeres zenész díját. Az idei évet a második EP-jükkel, a Soul Smoke-kal indították, nyáron felléptek a Campuson és a Szevastock fesztiválon, de eljutottak a szerb Mount of Artanra fesztiválra is a varázshegy tetején, a szeptembert pedig Csehországban indították, meghívást kaptak a nagy lengyel Blues Alive fesztiválra, amit összekötöttek egy egyhetes turnéval, november végén pedig eljutottak első showcase-ükre is, a szkopjei PIN Music Conference-re, ahol megnézte őket az EXIT fesztivál bookere is.”


A Never Ending Blues a szabadságról és azokról az őrültségekről szól, amelyeket el kellett követnünk az életünkben ahhoz, hogy azokká válhassunk, akik vagyunk. Arra is utal a szöveg, hogy a tündéri külső mögött egy teljesen váratlan belső én lapulhat, és a látszat néha csal!

Szombath Máté rendező:
Számomra azonnal egyértelművé vált, hogy a Never Ending Blues lesz a mi dalunk. Zeneileg tök izgalmasnak találtam a szintetizátor által vezetett zenei építkezést, másrészt képileg is izgalmas tényező, hogy Arián egyszerre két hangszert használ látványosan.

Azt láttam a legőszintébbnek és önazonosnak, ha nem vintage Amerikát akarunk csinálni kis hazánkban, hanem ebből ironikus poént csinálunk, a tipikus amerikai országúti életérzés itt csupán egy díszlet-háttér a szürke közép-kelet-európai valóságban. Ez azt erősíti bennünk, hogy a blues nem helyhez kötött, hanem egy életérzés, és szívben dől el, az ember hol érzi magát. A Soroksári út lehet számodra a végtelen 66-os út, a Gubacsi híd lehet egy New York-i külvárosi bevezető, a Pesterzsébeti sétány lehet a Haight Street San Franciscóban, vagy a tuning cabrio Ladád lehet akár egy Cadillac is.


 


WOODSTOCK BARBIE – Never Ending Blues (a 2021-es Soul Smoke EP-hez)Ti is ismeritek azt az érzést, amikor teljesen össze van kavarodva minden a fejetekben és sehogy se találjátok a helyeteket? A mentális káosz és agyi béke kettősségéről énekel a Woodstock Barbie az In My Mind dalában.


WOODSTOCK BARBIE – In My Mind (a 2021-es Soul Smoke EP-ről)
A Woodstock Barbie 2019-ben dobbantott a bemutatkozó EP-jével, a Never Gonna Fall In Line-nal, de a karantén-hónapokban sem tétlenkedtek, sorra készültek az új dalok, adtak karanténkoncertet az A38 Hajón, felléphettek az idei év komplett fesztiválszezonját reprezentáló Fekete Zajon, a Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében Szandra bezsebelte a legjobb énekesnőnek járó díjat, Arián (gitár, billentyűk) pedig a legjobb hangszeres zenésznek járót, nem mellesleg a Campus Fesztivál különdíját is, valamint bejutottak az Öröm a zene döntőjébe is.
 

A Soul Smoke című új EP-re öt dal került fel, amelyeket ismét a Pinewood Stúdióban rögzítettek Sipos Ábris és Köge segítségével, a keverést és a masztert pedig ezúttal is Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) végezte. A lemez érdekessége, hogy az ének terén már komplexebben gondolkoztak, és a gospeles énektémák kibontásaként az In My Mind dalban is hallhatunk vokalistákat, Horváth Dorottyát, Keglovics Fannit és Kiss Esztert, azaz Az Offos Gárékat.


instagram.com/woodstockbarbiebandWOODSTOCK BARBIE – Soul Smoke (a 2021-es EP)01. High Wave
02. In My Mind
03. Never Ending Blues
04. Don’t Let Me Down
05. Daily Potion
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.