Skip to content

WHITECHAPEL: Live In The Valley (live)

Az amcsi Whitechapel azon jóvágású deathcore bandák sorát erősíti, akik a fő zenei gyökérnek/hatásnak számító death metal értékeit megnyerő arányban szerepeltetik zenéjükben. Ezt az erényüket tovább fokozták legutóbbi két albumukon, amelyeken nem kevés alternatív, de az extrém muzikális közegbe remekül illeszkedő megoldást alkalmaztak, úgymint dallamos ének és lebegős, adott esetben torzításmentes betétek.

Említett két korong, a The Valley és a Kin tételeiből állt össze a csapat 2022-ben, immáron hagyományszerűen, hetedszer megtartott év végi jótékonysági koncertjének dallistája. Ezen eseményről készült jelen felvétel, melynek utómunkáit az egyik gitáros, Zach Householder gondozta.

Az egyórás műsorról elsőként, egy kisfilmes ízelítő formájában, a Lost Boy-t ismerhettük meg, a 2021-es korongról. Meg is hozta a kedvem a teljes anyaghoz, lévén ez a kedvenc darabom a Kinről, és kétségkívül a zenekar egyik legjobb szerzeménye. Emellett a video hangulata, energikussága és a penge (élő?) hangzás ugyanúgy vonzott.

Remekül megadta az alaphangot a nyitó When A Demon Defiles A Witch, a The Valley egyik legerősebb, magával ragadó tétele. A Kinen szereplő, lélekrokon párja, az Anticure a műsor közepének csúcspontjaként csendült fel, tele a mezőny egyik legtechnikásabb torkának és legszenvedélyesebb előadójának számító, kiváló frontember, Phil Bozeman dallamos vokáljaival. A durva, mocskos nóták sem maradtak el, mint a Brimstone vagy az A Bloodsoaked Symphony.

A korai korszak kedvelőinek külön kedveskedett a horda: a tematikus estet a This Is Exile címadója (2008) és a már DM-ban bővelkedő Our Endless War lemezről (2014) a The Saw Is The Law zárta. Jóleső hallgatni való ez a töretlenül fejlődő Whitechapeltől.

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw