VOIVOD – Premier, klippel a februári lemez címadó dala: Synchro Anarchy

Synchro Anarchy címmel február 11-én jelenik meg az új Voivod lemez, a kanadai progresszív sci-fi metalosok 2018-as The Wake albumának utódja, harmadik előzetes dalként pedig már itt is van a videoklippel kísért címadó tétel. A klipet Syl Disjonk (5600 K Productions) készítette.

Michel “Away” Langevin dobos:Miután 2019 végén visszatértünk a GWAR-ral közös Európa-turnéról, szünetet tartottunk, majd 2020 elején újra találkoztunk, hogy felvegyünk néhány friss ötletet és improvizációt. Miután befejeztük az egyik ilyen sessiont, miközben befűztem a futócipőmet, támadt egy fura ritmusötletem. Ezt mondtam is a zenekarnak, majd ahogy a dobfelszereléshez mentem, ráléptem az egyik cipőfűzőmre, és majdnem beleestem a dobszerkóba… Mindenki nevetett, aztán ledoboltam nekik a friss témát, Chewy meg felvette, és ‘Away cipőfűző-élményének’ nevezte el. Ez késztette arra Snake-et, hogy írjon a furcsa időzítésekről, például olyasmiről, hogy valaki megáll, lehajol, hogy bekösse a cipőjét, egy autógumi meg pont ennek köszönhetően repül el a feje felett… Végül Snake lerövidítette ezt a munkacímet Cipőfűzőre, de aztán nekem beugrott a ‘Synchro Anarchy’ kifejezés, és javasoltam a többieknek, hogy remek dalcím lehetne. Amikor aztán befejeztük a felvételeket, úgy gondoltuk, hogy akár albumcímnek is jó lenne.


Az új lemez producere Francis Perron volt a RadicArt Stúdióban, a borítót pedig Away dobos tervezte.

Away:A legújabb munkánk egy igazi közös alkotás. Számtalan órát töltöttünk írással, demófelvétellel, keveréssel stb. A zenekar és Francis Perron producer a RadicArt Stúdióból mindent megtett, hogy a szokatlan körülmények dacára megszülethessen ez a lemez, amely ezért is kapta a Synchro Anarchy címet. Számunkra a hangzás és a zene is 100 százalékosan Voivodnak tűnik, és reméljük, hogy mindenki annyira fogja élvezni, mint ahogy mi élveztük a felvételeket. Természetesen alig várjuk, hogy élőben is eljátsszuk a nótákat!


www.facebook.com/Voivod
VOIVOD – Synchro Anarchy (a 2022-es Synchro Anarchy albumhoz)


VOIVOD – Paranormalium (a 2022-es Synchro Anarchy albumról)


VOIVOD – Planet Eaters (a 2022-es Synchro Anarchy albumhoz)

VOIVOD – Synchro Anarchy
(02/11 – Century Media)

01. Paranormalium
02. Synchro Anarchy
03. Planet Eaters
04. Mind Clock
05. Sleeves Off
06. Holographic Thinking
07. The World Today
08. Quest For Nothing
09. Memory Failure


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.
A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, az új albumuk pedig április 1-jén jött ki The Fundamental Slimes and Humors címmel. És most megérkezett a goblinok új videóklipje a Bones dalhoz.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.