VIO-LENCE – Új videoklip a Bay Area thrasherektől: Let The World Burn

Eredetileg már tavaly meg kellett volna jelennie a 2019-ben újjáéledt Bay Area thrasher Vio-lence EP-jének, az öt dalt tartalmazó Let The World Burn EP azonban csak március 4-én lát majd napvilágot. Viszont a címadó dalhoz a hivatalos klip is megérkezett!

Az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Flesh From Bone volt; 29 éve az első Vio-lence nóta. A legutóbbi nagylemezük még 1993-ban jött ki Nothing To Gain címmel.

Az egykori Overkill gitáros, Bobby Gustafson még 2020-ban csatlakozott a Vio-lence-hez, akkor ki is adtak vele egy feldolgozást, a klasszikus Dead Kennedys nótát, a California Über Allest – videoklippel együtt. Ez a feldolgozás nem kerül fel az EP-re.

A Machine Head szétrobbantása után lett újra aktív a Vio-lence, csaknem az eredeti felállásban, Phil Demmel gitárossal, Sean Killian énekessel, Perry Strickland dobossal, valamint friss tagként Christian Olde Wolbers basszerrel (ex-Fear Factory stb.), Robb Flynn helyén pedig Bobby Gustafson játszik.


A Let The World Burn EP felvételei Juan Urteagával készültek a Trident stúdióban (Testament, Machine Head, Exodus), a keverést pedig Tue Madsen (The Haunted, Meshuggah) és a Grammy-díjas Ted Jensen (Alice In Chains, Deftones, Pantera) hangmérnök végezte.


www.facebook.com/vioofficialpage


 

VIO-LENCE – Let The World Burn (a 2022-es Let The World Burn EP-hez)


Phil Demmel alapító gitáros:Ez az első Vio-lence dal, amit közel 30 év óta írtam. Meg akartam őrizni ezt-azt a korai Eternal Nightmare időkből (a debütáló album 1988-ban jött ki), de azért sok mindent bele akartam pakolni abból, amivel az évtizedek során a dalszerzői arzenálom gazdagodott. A Flesh From Bone-ban megvannak a frenetikus riffelések, ahogy a váltott szólók is, ez azért eléggé old school, de a hatásaim is nyilvánvalóak, akad néhány riff, amelyek Exodus és Slayer ihletésűek.

Sean Killian frontember:A Flesh From Bone az ember igazi szenvedéséről elmélkedik, a történelem sötét korszakairól van szó. A Vlad The Impaler (Vlad, a karóbahúzó, azaz Vlad Țepeș, III. Vlad havasalföldi fejedelem) típusú emberek törvényeit nem volt tanácsos megszegni. Ha mégis megtetted, a büntetésed a felnyársalás volt, vagy még valami annál is rosszabb. Az is szenvedés volt persze, ha csatában haltál meg.”VIO-LENCE – Flesh From Bones (a 2022-es Let The World Burn EP-hez)
VIO-LENCE – California Über Alles (Dead Kennedys, 2020)Sean Killian – énekes
Phil Demmel – gitáros (ex-Machine Head)
Bobby Gustafson – gitáros (ex-Overkill)
Christian Olde-Wolbers – basszusgitáros (ex-Fear Factory)
Perry Strickland – dobos


VIO-LENCE – Let The World Burn EP
(03/04 – Metal Blade)

01. Flesh From Bone
02. Screaming Always
03. Upon Their Cross
04. Gato Negro
05. Let the World BurnKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.