Skip to content

VÁLASZÚT – Trióban készül az új lemez, dalpremier: Fegyverek fia

Fegyverek fia címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a VálaszÚt zenekar, amelynek egyik alapítója Szebelédi ‘Szergya’ Zsolt, a P. Mobil volt dobosa.

A jövő év elejére várható az új VálaszÚt lemez, annak harmadik előzetese ez a szám. A 10 éves VálaszÚt az 5. lemezén dolgozik.

A Fegyverek fia már a harmadik szám, amit bemutatunk az idén megjelenő új lemezről, és a második az élőben rögzített anyagok közül.

Ez a dal a világban zajló folyamatokról, okozóiról, előidézőiről szól. Ezeket személyesíti meg a ‘Fegyverek fia’, aki reményeink szerint nem fog nevetni a történet végén. Az új anyag eklektikusságát jól mutatják az utóbbi időben bemutatott új számok, és még van jó pár ötlet a tarsolyunkban…


www.facebook.com/valaszutzenekar
VÁLASZÚT – Fegyverek fia (Live At SoundCam Studio (a 2021-es lemez előzeteseként)


Az Élj a mában! a 2021-ben megjelenő VálaszÚt lemez második beharangozó száma. A lemez címét egyelőre még nem áruljuk el, de az a terv, hogy a megjelenéséig pár új dalról lerántjuk a leplet, bemutatjuk őket valamilyen formában. A májusban megjelent ‘A játék elindul’ című dal után most egy vintage rock hangulatú nótával jövünk ki, amit teljesen élőben rögzítettünk.

Az Élj a mában! röviden arról szól, hogy egy szürke hétköznap reggel is indulhat jól, ha azzal az emberrel indítod, akit szeretsz vagy kedvelsz. A lényeg a pillanat, ‘a többi meg várhat’. Nagyon élvezzük most a trió zenélést, úgy gondolom, hogy ez hallatszik is a felvételen. A nyár folyamán elköszöntünk a ritmusgitárosunktól, ezért az új lemezt már hárman fogjuk rögzíteni.VÁLASZÚT – Élj a mában! (a 2021-es lemez előzeteseként, Terem Sessions live 2020)
Szergya:A friss számunk szerintünk igazán ‘harapós’ lett. Zeneileg egy régebbi témámat gondoltuk újra, a szövegét tekintve pedig egy alternatív Rómeó és Júlia történet. A vírushelyzet alatt született videóban egy nagybetűs Művész is szerepel R. Kárpáti Péter személyében, aki elképesztően profin nyúlt a szöveghez. Ezúton is köszönjük neki!

A mondanivaló nagyobb hangsúlyt kap általa, amit a zene ereje aztán a feje tetejére állít, és a végletekig fokoz. Egyébként ez volt az első alkalom, hogy egy dalt teljes egészében otthoni körülmények között rögzítettünk.

Az új lemez – hasonlóan ehhez a nótához – egyszerre lesz érzelmes, durva, mélyben és magasságokban járó egyaránt…VÁLASZÚT & R. Kárpáti Péter – A játék elindul (a 2021-es lemez előzeteseként)nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw