VÁLASZÚT – Trióban készül az új lemez, dalpremier: Fegyverek fia

Fegyverek fia címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a VálaszÚt zenekar, amelynek egyik alapítója Szebelédi ‘Szergya’ Zsolt, a P. Mobil volt dobosa.

A jövő év elejére várható az új VálaszÚt lemez, annak harmadik előzetese ez a szám. A 10 éves VálaszÚt az 5. lemezén dolgozik.

A Fegyverek fia már a harmadik szám, amit bemutatunk az idén megjelenő új lemezről, és a második az élőben rögzített anyagok közül.

Ez a dal a világban zajló folyamatokról, okozóiról, előidézőiről szól. Ezeket személyesíti meg a ‘Fegyverek fia’, aki reményeink szerint nem fog nevetni a történet végén. Az új anyag eklektikusságát jól mutatják az utóbbi időben bemutatott új számok, és még van jó pár ötlet a tarsolyunkban…


www.facebook.com/valaszutzenekar
VÁLASZÚT – Fegyverek fia (Live At SoundCam Studio (a 2021-es lemez előzeteseként)


Az Élj a mában! a 2021-ben megjelenő VálaszÚt lemez második beharangozó száma. A lemez címét egyelőre még nem áruljuk el, de az a terv, hogy a megjelenéséig pár új dalról lerántjuk a leplet, bemutatjuk őket valamilyen formában. A májusban megjelent ‘A játék elindul’ című dal után most egy vintage rock hangulatú nótával jövünk ki, amit teljesen élőben rögzítettünk.

Az Élj a mában! röviden arról szól, hogy egy szürke hétköznap reggel is indulhat jól, ha azzal az emberrel indítod, akit szeretsz vagy kedvelsz. A lényeg a pillanat, ‘a többi meg várhat’. Nagyon élvezzük most a trió zenélést, úgy gondolom, hogy ez hallatszik is a felvételen. A nyár folyamán elköszöntünk a ritmusgitárosunktól, ezért az új lemezt már hárman fogjuk rögzíteni.VÁLASZÚT – Élj a mában! (a 2021-es lemez előzeteseként, Terem Sessions live 2020)
Szergya:A friss számunk szerintünk igazán ‘harapós’ lett. Zeneileg egy régebbi témámat gondoltuk újra, a szövegét tekintve pedig egy alternatív Rómeó és Júlia történet. A vírushelyzet alatt született videóban egy nagybetűs Művész is szerepel R. Kárpáti Péter személyében, aki elképesztően profin nyúlt a szöveghez. Ezúton is köszönjük neki!

A mondanivaló nagyobb hangsúlyt kap általa, amit a zene ereje aztán a feje tetejére állít, és a végletekig fokoz. Egyébként ez volt az első alkalom, hogy egy dalt teljes egészében otthoni körülmények között rögzítettünk.

Az új lemez – hasonlóan ehhez a nótához – egyszerre lesz érzelmes, durva, mélyben és magasságokban járó egyaránt…VÁLASZÚT & R. Kárpáti Péter – A játék elindul (a 2021-es lemez előzeteseként)KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.