Skip to content

Válassz hatékony módszert a narancsbőr ellen!

Általános jelenség, azonban a narancsbőr sok nő életét keseríti meg – főként a strandszezon közeledtével, és hiába az újabbnál újabb, nagyszerű eredményt ígérő módszerek, a legtöbben reménytelen harcot vívnak ellene.

Számtalan drága kozmetikum és kezelés ígér azonnali, tartós eredményt, és sokan életmódváltással próbálkoznak tenni a cellulit ellen, pedig van néhány költséghatékony házi praktika, ami hatásos lehet. Ezeket osztjuk most megv, tarts velünk, ha érintett vagy!

A nők réme, vagyis a narancsbőr

Jellemzően a comb, a fenék, a has és a felkar tájékán megjelenő, a narancs héjára emlékeztető apró dudorok és gödröcskék összessége, vagyis a narancsbőr egy kellemetlen esztétikai probléma, ami nők millióit keseríti el. Sokan keresik a megoldást rá több-kevesebb sikerrel, és vágnak bele különféle terápiákba, hogy örökre megszabaduljanak tőle. A MediNatural újdonságai között hatékony kozmetikumokat találsz a helyi zsírpárnák és a narancsbőr eltüntetésére.

A cellulit a kötőszövetben felhalmozódott zsír és megannyi káros anyag, amely a bőrre gyakorolt nyomás révén válik láthatóvá. Jellemzően a nőket érinti, és oka a férfiakétól eltérő bőrszerkezet – a zsírsejtek és a kötőszövet függőlegesen futnak, illetve a kötőszöveti rostok szerkezete téglalap alakú -, valamint a hormonális folyamatok, de számos hajlamosító tényező is hozzájárulhat. 

Mit érdemes még tudni róla?

A narancsbőrt sokan tévesen cellulitisznek nevezik, azonban az egy betegség, egy bakteriális fertőzés következtében kialakuló fájdalmas kötőszöveti gyulladás, a narancsbőr a cellulit. 

A cellulitnek különböző fokozatai vannak, 4 súlyossági fokot különböztetünk meg. A legenyhébb, 0-ás fokozat se állva, se fekve nem látható, de a bőr összenyomására sem jelenik meg. Az 1-es is csupán a bőr összenyomásával válik láthatóvá, a 2-es fekve nem, de állva már szemmel látható, míg a legfeltűnőbb, legerősebb fokozat minden helyzetben jól látható. 

Tudományosan elfogadott módszer nem létezik a cellulit kezelésére, ennek ellenére egyes eljárások hozhatnak átmeneti eredményt.

Mit tehetsz a narancsbőr ellen?

A kezelések és kozmetikumok mellett természetes módszereket is bevethetsz ellene, amelyek az általános egészségi állapotodat is kedvezően befolyásolhatják. 

Tudatos táplálkozással, a fehér cukor és liszt, az adalékanyagok, a feldolgozott élelmiszerek, az alkohol kerülésével, minél több zöldség és gyümölcs fogyasztásával sokat tehetsz ellene. A megfelelő hidratáltság jó keringést biztosít, segíti az emésztési és felszívódási folyamatokat, a salakanyagok kiválasztását. A rendszeres testmozgás javítja a vérkeringést, tónusossá teszi a testet. Javítsd a nyirokkeringést váltózuhannyal, csökkentsd és kezeld a stresszt! Kerüld a mesterséges hormonok, fogamzásgátlók szedését, válassz természetes módszereket! Hagyd el a dohányzást, és kerüld a drasztikus súlyingadozásokat!

A narancsbőr elleni készítmények fokozzák a nyirokkeringést, a salakanyagok kiürítését, illetve a zsírégetést, valamint erősítik a kötőszövetet. 

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw