Skip to content

Elbűvölő ajándék Valentin-napra (is)

A Valentin-nap ma már világszerte a szerelmesek napja, ami február 14-én van. De vajon honnan ered, és mi a szokás ezen a napon a nagyvilágban? Hogyan ünnepeljük itthon? Csak arról szól, hogy a szerelmesek megajándékozzák egymást?

A Valentin-nap az angolszász országokban alakult ki, de a 20. század végére elterjedt az egész világon. Háttérbe szorította a vallási hagyományokat, világi ünnep lett belőle. Ezen a napon tehát a szerelmesek ajándékkal lepik meg egymást. Szerelmes üzenetekkel, virággal vagy más aprósággal örvendeztetik meg kedvesüket. 

A virág azonban előbb-utóbb elhervad. Mit tehetünk, ha maradandó emléket szeretnénk nyújtani társunknak? Olyat, ami hosszú évek múlva is felidézi a szeretetünket, amit iránta érzünk, és azt a csodás napot, amikor együtt ünnepeltünk? A Max Diszkont rózsamacik kínálatában különlegesen szép, női szíveket megdobogtató ajándékokat találunk. De vajon miként ünnepelnek más országok lakói?

Valentin-napi szokások külföldön

Az Egyesült Államokban üdvözlőlapot küldenek egymásnak a szerelmesek, ma már ezek nagy része természetesen online üzenetként működik. Ezenkívül nagy a forgalma ilyenkor a csokinak, cukorkának, amelyekbe üzeneteket is rejtenek. Virágot és ékszert is gyakran ajándékoznak az epekedő férfiak. 

Japánban csak a hölgyek ajándékoznak, de nemcsak a párjukat, hanem férfi munkatársukat, családtagjukat vagy ismerőseiket is meglepik csokoládéval. Ők ezt egy hónap múlva viszonozzák a Fehér nap ünnepén. 

A finnek a barátaikkal ünnepelnek ilyenkor, úgyhogy az sem baj, ha szingli vagy. A rózsaszín rózsa a legelterjedtebb errefelé ezen a napon, de a barátok üdvözlőlapokkal vagy édességgel fejezik ki egymás iránti szeretetüket. 

Valentin-nap Magyarországon

Hazánkban az 1990-es években terjedt el a Valentin-nap vagy más néven Bálint-nap. Itt is elhomályosult az egykori vallási eredet, szokássá vált a szerelmesek közötti ajándékozás. Azt viszont kevesen tudják, hogy a Magyar Virágkötők Szakmai Egyesülete által került bevezetésre ez az ünnep. 

A célja a virágkultúra népszerűsítése és a tavaszvárás megszépítése volt. Tehát a Valentin-nap elfogadtatása a virágkötőknek köszönhető, de az ajándékkereskedők is láttak benne fantáziát. Ezért alkalmazkodtak az igényekhez, és elkezdtek rengeteg szív alakú plüsst, kulcstartót, párnát és egyéb tárgyakat piacra dobni. 

Exkluzív rózsamaci szívvel

A virág és a plüssök tehát örök klasszikusok ezen a napon, de nézzük meg, mi történik, ha ötvözzük a kettőt! Kapunk egy cuki és elegáns rózsamackót! A különleges habrózsa anyaga biztosítja, hogy örök emlék váljon az aranyos mackóból. Az élő virágokkal ellentétben ezek nem fognak elhervadni, viszont kiválóan fejezik ki az érzelmeket. 

A rózsamaci külön öröm lehet az allergiával küszködő hölgyeknek, hiszen ebben nincs pollen, ami kellemetlenséget okozhatna. A lakás dekorációjának is megfelel majd, sokáig gyönyörködhettek benne. Az élő rózsához megtévesztésig hasonlító kicsi habvirágok mindig mosolyt csalnak majd az arcotokra, ahányszor ránéztek.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw