Skip to content

URIAH HEEP – 74 évesen elhunyt John Lawton énekes

74 éves korában elhunyt a Uriah Heep egykori énekese, John Lawton, aki 1976-ban vette át az eredeti vokalista, David Byron helyét.

Uriah Heep:Mély sajnálattal osztjuk meg a lesújtó, tragikus hírt John Lawton 2021. június 29-én bekövetkezett hirtelen és teljesen váratlan haláláról. Ellentétben a hírekkel, John nem volt beteg, és ez érthetetlenné teszi a halálát. Békésen ment el, feleségével az oldalán távozott. John nagyon fog hiányozni.

A kívánságának megfelelően a temetési szertartás zártkörű lesz, csak a család és a közeli barátok vesznek részt rajta. Nagyra értékelnénk, ha a család magánéletét mindenki tiszteletben tartaná ezekben a nehéz időkben.John Lawton elsőként a német Lucifer’s Friend énekeseként vált ismertté a hetvenes évek első felében, a Uriah Heep tagjainak figyelmét pedig Roger Glover (Deep Purple) hívta fel az énekesre. Három stúdióalbumot eredményezett a közös munka: Firefly, Innocent Victim, Fallen Angel, és mielőtt megváltak volna tőle 1979-ben, még egy élő lemez is megjelent, a Live In Europe ’79.

Lawton később is aktív maradt a zenei színtéren, 1979-től egészen 1995-og újra a Lucifer’s Friendben énekelt, de három album erejéig a német Zarban is énekelt, 1995-ben pedig két héten át újra a Uriah Heeppel turnézott, Bernie Shawt helyettesítve. Saját zenekart is alapított GunHill, majd JLB (John Lawron Band) néven, 2001-ben pedig rövid ideig Ken Hensley-vel, a Heep alapító billentyűsével is volt egy közös formációjuk, a Hensley Lawton Band.https://www.youtube.com/watch?v=Nvmkaw_ZQxMKERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw