Skip to content

URIAH HEEP – 74 évesen elhunyt John Lawton énekes

74 éves korában elhunyt a Uriah Heep egykori énekese, John Lawton, aki 1976-ban vette át az eredeti vokalista, David Byron helyét.

Uriah Heep:Mély sajnálattal osztjuk meg a lesújtó, tragikus hírt John Lawton 2021. június 29-én bekövetkezett hirtelen és teljesen váratlan haláláról. Ellentétben a hírekkel, John nem volt beteg, és ez érthetetlenné teszi a halálát. Békésen ment el, feleségével az oldalán távozott. John nagyon fog hiányozni.

A kívánságának megfelelően a temetési szertartás zártkörű lesz, csak a család és a közeli barátok vesznek részt rajta. Nagyra értékelnénk, ha a család magánéletét mindenki tiszteletben tartaná ezekben a nehéz időkben.John Lawton elsőként a német Lucifer’s Friend énekeseként vált ismertté a hetvenes évek első felében, a Uriah Heep tagjainak figyelmét pedig Roger Glover (Deep Purple) hívta fel az énekesre. Három stúdióalbumot eredményezett a közös munka: Firefly, Innocent Victim, Fallen Angel, és mielőtt megváltak volna tőle 1979-ben, még egy élő lemez is megjelent, a Live In Europe ’79.

Lawton később is aktív maradt a zenei színtéren, 1979-től egészen 1995-og újra a Lucifer’s Friendben énekelt, de három album erejéig a német Zarban is énekelt, 1995-ben pedig két héten át újra a Uriah Heeppel turnézott, Bernie Shawt helyettesítve. Saját zenekart is alapított GunHill, majd JLB (John Lawron Band) néven, 2001-ben pedig rövid ideig Ken Hensley-vel, a Heep alapító billentyűsével is volt egy közös formációjuk, a Hensley Lawton Band.https://www.youtube.com/watch?v=Nvmkaw_ZQxMKERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw