UNLEASHED – Új dal és klip a pénteken érkező lemezről: You Are The Warrior!

No Sign Of Life címmel november 12-én, most pénteken jelenik meg a Johnny Hedlund énekes/basszer vezette svéd viking death metal veterán Unleashed új albuma, a 2018-as The Hunt For White Christ lemez utódja, utolsó előzetesként pedig a videóval kísért You Are The Warrior! dallal lehet ismerkedni.

A No Sign Of Life szövegei is a Johnny Hedlund által megalkotott Odalheim világával foglalkoznak, valamint az ottani Midgard harcosokkal.

Johnny: „A jorsalai csata után, ahol a Midgard Harcosok győzedelmeskedtek, a Fehér Krisztust most kiűzik az egykor oly szent városból. A sereg a sivatag felé menekül, a harcosok pedig elveszíteni látszanak a vezérükbe vetett hitüket. Úgy tűnik, hogy a király elvesztette a koronáját. Reméljük, hogy harcosaink szerte a világon ugyanúgy élvezni fogják ezt az új albumot, mint a korábbiakat. Mint mindig, most is igyekeztünk ragaszkodni a gyökereinkhez, de azért tovább fejlesztve a viking death metal műfaját. Hail Odin!”

UNLEASHED – You Are The Warrior! (a 2021-es No Sign Of Life albumhoz)

Johnny a harmadik előzetes dalról: „Az élet küzdelmei során mindig vannak olyan pillanatok, amikor úgy tűnik, hogy az egész világ ellened van. Amikor a fájdalom és a szenvedés a tetőfokára hág, amikor minden koromsötétnek tűnik. Ilyenkor a legjobb felidézni a harc okát, értelmét, emlékezni az előttünk harcolókra, az elszántságukra, az acélos akaratukra. Miközben az élet nagy ismeretlenségébe, a nagy kalandba hajózol, sötét fellegek jelennek meg a horizonton, de előbb-utóbb eláll a szél, és akkor már neked kell evezned. Neked kell a felelősség fejszéjét és a védelem pajzsát hordoznod mindazokért, akik nem tudják megvédeni magukat. Az őseid harca véget ért, ez most már a te harcod!”

UNLEASHED – Where Can You Flee? (szöveges videó a 2021-es No Sign Of Life albumhoz)

UNLEASHED – The King Lost His Crown (szöveges videó a 2021-es No Sign Of Life albumhoz)

UNLEASHED – No Sign Of Life
(11/12 – Century Media)

01. The King Lost His Crown
02. The Shepherd Has Left The Flock
03. Where Can You Flee?
04. You Are The Warrior!
05. No Sign Of Life
06. The Highest Ideal
07. Midgard Warriors For Life
08. Did You Struggle With God?
09. Tyr Wields The Sword
10. It Is Finished
11. Here At The End Of The World

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.