Skip to content

Újra összegyűlnek Magyarország legvagányabb zenész csajai – jön a 6. DÁMA LÁRMA

Március 31-én, azaz e hét pénteken már hatodik alkalommal állnak színpadra kis hazánk tehetséges női rockzenészei, hogy a Dáma Lárma rendezvénysorozat keretén belül eljátsszák kedvenc dalaikat. A Barba Negra Blue Stage-be szervezett esten ezúttal a ‘tánc’ jegyében összeválogatott szerzeményekből álló programot adnak majd elő a különböző alkalmi formációk.

Weiszné Koós Ilona Mónika, Sicu a Dáma Lárma egyik életre hívója, fő szervezője mesélt az idei koncepcióról:
“Két dologban lesz más most ez a rendezvény, mint az eddigiek: az egyik, hogy a Barba Negrában lesz, illetve, hogy ezúttal a tánc került a fókuszba, így néhány dalban táncoslányok is lesznek a színpadon a zenészek mellett – valamint, olyan produkciókat is láthat, hallhat a közönség, amelyeket mi énekesek, zenészek próbálunk kiegészíteni a tánctudásunkkal… (nevet) úgyhogy most a látványra is jobban készültünk. Csak olyan dalokat fogunk tolni, amelyek valamilyen formában a tánchoz kötődnek – vagy a táncról szólnak, vagy a címükben és/vagy a tartalmukban is ez szerepel. Általában a Dáma Lárma bulikon túlsúlyban szoktak lenni a külföldi dalok, de tavaly már figyeltünk arra, hogy magyar szerzeményekkel is dolgozzunk – akkor az volt a koncepció, hogy egy kinti számot egy hazai követett -, most is lesznek magyar dalok a programban!”

A fellépőkről, és a várható programról:
“Már van egy kemény mag, akik eddig minden alkalommal részt vettek ezen az eseményen, rájuk már nagyon jól lehet építeni, tudják az egész menetet, tehát biztos pontok, de például olyanok is fellépnek most, akiknek ez lesz az első Dáma Lárma megmozdulása. Persze, olyanok is akadnak, akik nagyon szívesen jönnének, de vagy magánjellegű vagy munkahelyi okok miatt nem jó nekik a dátum, vagy egyszerűen a felkészüléseken nem tudtak részt venni, mert akkor nem értek rá. A program összeállítása közös feladat… van egy FB-csoportunk, oda dobáljuk be az ötleteket, és ha megvan az adott dalra az összes hangszeres jelentkező, akkor az marad a listán, ha viszont senki nem vállalja, akkor az kiesik. Most, ha jól számoltam, 21 dal jött össze, és kb. harmincan állunk majd színpadon.”

Az energikus felvezetésről az idén 10 éves ír punk/rock stílusban mozgó Jolly Jackers gondoskodik, utána 21 óra körül indul a csajok produkciója.

Tervezett menetrend:
19.00 kapunyitás
20:00 Jolly Jackers
21:00 DÁMA LÁRMA SHOW

Eseményoldal: www.facebook.com/events/5976806362405450

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw