TROUBLE – Elhunyt Eric Wagner énekes

62 éves korában elhunyt Eric Wagner énekes, a chicagói doom legenda Trouble volt énekese, a The Skull frontembere. A tragikus hírt Eric fia, Luke Wagner osztotta meg a Facebookon.

A múlt héten az énekest kórházba kellett szállítani a Covid-19 fertőzéséből eredő tüdőgyulladás miatt, akkor a zenekar ezt az üzenetet posztolta:


Eric Wagnernek a Coviddal folytatott küzdelme egyre súlyosabb, tegnap Covid-tüdőgyulladással kellett kórházba szállítani. A zenekar többi tagjának negatív lett a tesztje. A pozitív gondolatok és szavak csak segíthetnek.
Eric Wagner 1979-ben Rick Wartell gitárossal alapította meg az egyik legnagyobb hatású doom bandát, a Trouble-t, ahol 1997-ig, majd 2000 és 2008 között énekelt.

2012-ben született meg a The Skull zenekar (az egyik Trouble lemez után kapta a nevét), amelyben a Trouble ex-basszusgitárosa, Ron Holzner volt a partnere. A The Skull két nagylemezt és egy EP-t adott ki, az utolsó albumuk a 2018-ban kiadott The Endless Road Turns Dark volt. Magyarországon háromszor is felléptek, legutóbb 2019 novemberében.

A The Skull július végén kezdett újra turnézni (másfél év után).

THESKULL


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.