TONY IOMMI – Klippel egy új szólódal a Black Sabbath mesterétől: Scent Of Dark

Scent Of Dark címmel egy videóval kísért új instrumentális szólódallal jelentkezett a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi. Az utolsó Sabbath lemez, a 2013-as 13 óta ez az első rocknóta Iommi mestertől, bár igaz, 2017-ben jelentkezett egy klasszikus darabbal, amit a birminghami katedrális számára komponált.

A szólódal Sergio Momo gitárossal, Jimmy Crutchley basszerrel, Ash Sheehan dobossal, Rebecca Rose csellistával és Julianne Bourne hegedűssel készült, a felvétel pedig a Gospel Oak & Pig Music stúdióban született Mike Exeter producerrel. Egyúttal Iommi bejelentette együttműködését a Xerjoff nevű olasz luxusparfüm-gyártóval.

Tony Iommi:
A Scent Of Dark riffje már megvolt egy ideje, bár sosem kezdtem vele semmit, most viszont egy kiindulási pontot jelentett. Először programozott dobokkal építettük fel a számot, majd Mike Exeter demófelvételeket készített a basszusgitárral és a billentyűs hangszerekkel, én pedig a szólókat tettem hozzá, hogy legyen egy elképzelésünk a hangzásról. Ezután jöhettek a vonósok. Sabbath albumokon is dolgoztam már vonósokkal, de ez egy teljesen új élmény volt.A Scent Of Dark megszületése annak köszönhető, hogy Iommi a tavalyi Covid-zárás alatt összebarátkozott Sergio Momóval, a Xerjoff parfümgyártó alapítójával és kreatív menedzserével. Momo felkérte a gitárost, hogy játsszon egy jótékonysági számban, amit ő akkoriban nem tudott vállalni, Momo ennek ellenére küldött neki egy doboz parfümöt köszönetképpen, hogy egyáltalán fontolóra vette a dolgot. Iommi ezután felhívta őt, hogy köszönetet mondjon, Momo ekkor tett fel neki egy kérdést: ‘Érdekelne, hogy legyen egy saját parfümöd?’


Iommi:
Mindig is érdekeltek az ilyen termékek, már azóta, hogy karácsonyra elkezdtem Brut és Old Spice cuccokat kapni. Amikor aztán elkezdtünk világszerte turnézni a Sabbath-tal, felfedeztem az egyes országok különféle illatait, majd el is kezdtem gyűjteni ezeket. Sergiónak aztán össze kellett írnom az összes különféle illatot, amit szeretek, ő meg ezekből rakta össze ezt a parfümöt. Szereti a zenét és gitározik is. Sergio vetette fel azt is, hogy mi lenne, ha egy dalt is összehoznánk az illat mellé. Jó, legyen! Úgy gondoltuk, hogy az a legjobb, ha egy instrumentális dal születik.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.