Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

AVATAR – Új dal érkezett a svéd metalosoktól: Construction Of Souls

Három új dallal is jelentkezett az ősz folyamán a svéd Avatar, most pedig itt a negyedik friss nótájuk, a szöveges videóval kísért Construction Of Souls, egy keménykötésű “karácsonyi” tétel.

Ez a nótánk olyan lesz a karácsonyi dalok között, mint a Die Hard a karácsonyi filmek között. Nem ünnepi nótának szántuk, de van azért logika abban, hogy akár annak is tekinthető. A szövege rólunk szól, vagyis arról, hogy a robotok átveszik őseink nagyszabású humán projektjét…

Az Avatar legutóbbi lemeze egy éve jelent meg Hunter Gatherer címmel.


www.facebook.com/avatarmetal


AVATAR – Construction Of Souls (2021)


Johannes Eckerström énekes a So Sang The Hollow-ról: Azt hiszem, ez a dal illik az évszakhoz. Olyan, mint egy szeánsz a saját magunk által megteremtett szellemekkel. Élet egy álom és a rémálmaink között, amelyre felriadunk.

Egyike azon daloknak, amelyek nagyon sokáig készültek, a fő gitárszólamot már akkor pofozgatták, amikor annak idején csatasorba léptem. Arra a kérdésre is választ ad, hogy milyen lett volna a Simon And Garfunkel hangzása, ha a Black Sabbath zenéjén nőttek volna fel.Szeptember elején azt is bejelentette a banda, hogy Black Waltz Records néven egy saját kiadót alapítottak, amely együttműködik a Thirty Tigers kiadóval.


“A hatvanas évek eleje óta a svéd gyerekek Lee Falk könyvét, a The Phantomot olvasva nőttek fel. A legenda szerint a Fantomnak tíz tigrisnyi ereje van, így tehát az Avatar most már három fantomnyi erővel rendelkezik, ami végleg megállíthatatlanná tesz minket. A Thirty Tigers egy innovatív cég, és nagyon örülünk annak, hogy szerződést kötöttünk velük. Jó ilyen egyenes gondolkodású emberekkel dolgozni, akik valóban értik, mit is jelent művésznek lenni ebben az évezredben.
AVATAR – So Sang The Hollow (2021)

AVATAR – Going Hunting (2021)
AVATAR – Barren Cloth Mother (2021)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.